30 / 04 / 2024

Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi!

Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi!

67 finans kurumunun vekaletini taşıyan Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi. 2005 yılından faaliyette olan Fu Gayrimenkul arsanın, dairenin tapusunu inceliyor.



2005 yılından bugüne 26 banka ve 41 banka dışı kurumların ipotek ve fek işlemlerini gerçekleştiren FU Gayrimenkul, 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi. FU, birçok büyük bankanın kredi verirken teminat ipotek işlerini yürütüyor.


111 kişilik kadrosunun 54’ü avukat olan FU Gayrimenkul, 81 ilde faaliyet gösteriyor. Çeşitli illerde 432 hukuk bürosu bulunan FU, 704 ve uzmanla çalışıyor. 


FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bal, “Günde binden fazla ipotek işlemi gerçekleştiriyoruz. Her 100 ipotek işleminden 43’ünü biz yaptık. 2016’da 230 bin işlem yaptık. Bu yıl 300 bini geçeriz” diye konuştu.


Tapu incelemesinde Taşınan Risk Analizi yapıldığını belirten Bul, “Tapu sahtekarlıkları, yanlışlıkları çok olur. Alıcı uzman değildir. Aldığı arsanın, dairenin durumunu bilmek ister. Yabancıya satış yapılmış, aldığı yer denizde gözüküyor. Bina kentsel dönüşüme girmiş, satın alınan dairenin bulunduğu kat kaçak çıkıyor. İki komşu birbirinin dairesinde oturuyor, haberleri yok… Böyle birçok sorun çıkabiliyor. Tapunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı uzmanların anlayabileceği bir konu” dedi.


Fu Gayrimenkul, kurumlar adına her işlem öncesinde tapu müdürlüklerine sunulmak üzere resmi senet taslağını hazırlıyor. Ertuğrul Bul son olarak şu açıklamada bulundu: 


“Banka ve sigorta şirketlerinin alacakları ile bağlantılı haciz satışlarında gayrimenkuller değerinin yüzde 50’sine gider. Böyle durumlarda para verip satın almak ve 90 gün içinde ihaleyle satma işlemleri yaparak taşınmazın ucuza gitmesini önlüyoruz. Bir başka işimiz; ölümlü, yaralanmalı kazalarda kaza tespit tutanağını alıyoruz. Sigorta şirketi vekaletiyle tutanağı aldığımız gibi kaza yeri fotoğrafl arı çekiyor, diğer belgeleri topluyor, liste halinde gönderiyoruz. Kötü niyetli müdahaleler önleniyor. Urfa’da kazaların yüzde 70’inde komisyoncuların devreye girdiğini görmüştük. Devreye girip yüksek para koparmaya çalışıyorlar.''



Dünya


Geri Dön