02 / 05 / 2024

tanap Cemil Ertem

tanap Cemil Ertem

(HASEN) Ekonomi ve Kalkınma Araştırmaları Merkezi Uzmanı Cemil Ertem, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi'nin, gaz fiyatlarında Rusya'nın tekelini ortadan kaldıracağını, Türkiye'yi enerji konusunda daha bağımsız hale getireceğini belirtti

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir? Dr. Cemil Ragıp Ertem daha önce nerelerde görev almıştır? İşte ayrıntılar...

Yeni ekonomi modelinin ayrıntıları belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanan raporda "Yeni Ekonomik Modelin" temel amaçları sıralandı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

Kripto paralar için düzenleme yolda!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ülkemizde yaşanan Thodex dolandırıcılığı sonrası kripto paralar için düzenlemenin yapılacağını dile getirdi. 

Gayrimenkulün finansallaşması için ciddi düzenlemeler geliyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Önümüzdeki dönemde, gayrimenkul sektörünün finansallaşması için ciddi düzenlemeleri göreceğiz" diye açıklama yaptı. 

Türkiye Varlık Fonu yabancı banka satın alabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Varlık Fonu’nun yurt dışında bir markayı, bankayı satın alabileceğini açıkladı

Cemil Ertem: Merkez Bankası, faiz aracını kullanabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın son hamlelerini değerlendiren Ertem, "TCMB güçlü, elinde hem geleneksel hem de farklı araçlar var. Merkez, faiz aracını da kullanabilir, bu da masada" dedi.

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Cemil Ertem: Kur artışı bir kriz işareti değil!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: "Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti değildir. Merkez Bankası da kurun artışını kalıcı ve kriz işareti olarak yorumlamamıştır" dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'i mücevher gibi işleyeceğiz!

AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy, "Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İzmir, AK Parti'nin usta elleriyle işlendiğinde çok büyük değere kavuşacak" dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm şart!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha milletvekili seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

Türk Akımı TANAP'ı etkileyecek mi?

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü Richard Morningstar, Türkiye ve Azerbaycan'ın çok güçlü ilişkileri olduğunu belirterek, “Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum” dedi.

İran TANAP'a ortak olabilir!

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Muhsin Pakayin, ülkesinin Azerbaycan doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ortak olabileceğini söyledi.

tanap Cemil Ertem Haberi

tanap Cemil Ertem

   TANAP'ın, Azerbaycan'ın ilk kez kendi boru hattı ile kendi gazını Türkiye'nin batı sınırında Avrupalı müşterilerine doğrudan satmasını sağlayacağını vurgulayan Ertem, Azerbaycan'ın kendisine ait boru hattını transit hizmet için ücret ödemek zorunda kalmadan kullanmasının, Avrupa'da Azerbaycan gaz fiyatını daha rekabetçi hale getireceğini kaydetti. 

     Ertem, ''Türkiye de TANAP üzerinden yıllık ekstra 6 milyar metreküp gaz ile birlikte gelecekte Rusya ve İran gazına bağımlı olmaktan kurtulmayı planlıyor. İran, Türkiye'ye bin metreküpüne 585 dolar talep ederek gaz satıyor. Bin metreküplük doğal gazın uluslararası piyasadaki değeri ise 400 dolar civarında. Rusya'dan da son indirimle 400 dolara gaz tedarik eden Türkiye'nin ekonomik olarak en uygun aldığı gaz 330 dolarla Azerbaycan gazı'' diye konuştu. 

     Projenin, Rusya'nın tekelini kaldırmak açısından önemli olduğuna dikkati çeken...