03 / 05 / 2024

TANAP kazma

TANAP kazma

Azerbaycan'ın "21'inci asrın projesi" diye nitelendirdiği TANAP'ın temelleri, Başbakan Davutoğlu'nun da katılımıyla bugün Bakü'de atılıyor. Azerbaycan gazını Avrupa'ya taşıyacak boru hattının Türkiye ayağı ise 18 Mart'ta start alacak

Turgutlu İmam Hatip Ortaokulu için ilk kazma vuruluyor!

Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından boşalan eski hastane alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Turgutlu ziyaretinde sözünü verdiği İmam Hatip Ortaokulu için ilk kazma vuruluyor.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Uşak Otogar Yolu için ilk kazma vuruldu!

Uşak'ta otogar mevkii battı çıktı projesi için ilk kazma vuruldu. Uşak'ta kent içi ulaşımda sıkışıklığı azaltmak için stat ve otogar civarında düşünülen battı çıktı kavşak çalışmalarından ilki başladı.

Bolu Yeni Adliye Sarayı'nda temel kazma çalışmaları sona yaklaştı!

İlk Kazması geçtiğimiz ay vurulan ve 2018 yılında tamamlanarak Bolu halkının hizmetine açılması beklenen Yeni Adliye Sarayının temel kazma çalışmalarında sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP planlanandan önce bitecek!

2018 yılında tamamlanması planlanan TANAP’la ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “TANAP’ta çalışmalar öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerliyor, hatta projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıyoruz” dedi.

TANAP Boru Hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

TOKİ Kandıra için ilk kazma vuruluyor!

Kandıra Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile birlikte Orhan Mahallesi hindi çiftliği bölgesinde yapımı planlanan 206 konuttan oluşan proje yapımında ilk kazma bugün vuruluyor.

TANAP'ın Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesi'ni Tekfen İnşaat aldı!

TANAP kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.

Avrupa Yatırım Bankası’ndan TANAP’a finansman desteği!

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Tanap'ın 48 Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı inşaatını hangi firma yapacak?

TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 48’’ Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma belirlendi.

TANAP kazma Haberi

TANAP kazma

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru projesinin en önemli ayaklarından Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) temelleri bugün atılıyor. Azerbaycan yönetiminin "21'inci asrın projesi" diye nitelendirdiği TANAP'ın Bakü'deki temel atma töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulunuyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte projeye start verecek olan Davutoğlu, 18 Mart'ta aynı törenin Türkiye ayağında ev sahipliği yapacak. 


2 BİN KM'LİK HAT 

Türkiye için de önemli bir yere sahip olan TANAP, Güney Gaz Koridoru içerisinde yer alıyor. Güney Gaz Koridoru Projesi ise Hazar Bölgesi, Orta Asya ve Ortadoğu'daki doğalgaz kaynaklarını Avrupa'ya iletmede arz çeşitliliğini hedefliyor. Türkiye ve Azerbaycan, koridorun Türkiye ayağıyla ilgili TANAP üzerinde anlaştı. TANAP, 2 bin kilometre uzunluğunda bir boru hattının inşa edilmesi ve 32 milyar...