03 / 05 / 2024

Tanap yerli boruylamı yapılacak

Tanap yerli boruylamı yapılacak

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreni dün yapıldı. İhalede yüzde 80 payı Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Ümran ve Noksel alırken yüzde 20 pay da Çinli Baosteel'in oldu.

Avrupa TANAP'la ısınacak!

TANAP'ın yerli boru tedarikçilerinden olan Noksel Boru'nun CEO'su Eol Akkoyunlu, TANAP'la Azerbaycan gazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden sorunsuz bir şekilde iletileceğini ve Avrupa ülkelerinin kış aylarında zorluk yaşamayacağını söyledi.

Şerafeddin Ceceli: TANAP'ta öncelik Türkiye’nin kazancıdır!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) çelik boru ihalesini kazanan yerli firmalardan Emek Boru AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şerafeddin Ceceli, "Buradaki kazanç öncelikle Türkiye’nin kazancıdır" dedi.

Tanap projesi yerli boruyla yapılacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreni dün yapıldı. İhalede yüzde 80 payı Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Ümran ve Noksel alırken yüzde 20 pay da Çinli Baosteel'in oldu.

TANAP'a yerli boru!

TANAP'a yerli boru seçildi. AZERBAYCAN doğalgazını Avrupa’ya ulaştırmayı hedefleyen ‘Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ ana hat boru ihalesinde ipi 6’sı Türk 7 firma göğüsledi.

Ahmet Davutoğlu: TANAP'ta imalatın yüzde 80'i yerli olacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

Borusan'dan TANAP açıklaması!

Borusan Mennesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TANAP projesinde kullanılacak malzemeler ile ilgili açıklama geliştirildi.

TANAP'ta kullanılacak boruların yüzde 80'i yerli!

Şahdeniz yatağından çıkarılıp Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa` ya gönderilecek doğalgazı taşıyacak Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi`nde döşenecek boruların hangi şirketlerden alınacağı belli oldu...

TANAP'ın boru ihalesinde imzalar atılıyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ’nde (TANAP) sona yaklaşılıyor. Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak TANAP projesinin boru hattı yapımında yerli firmaların rol oynaması planlanıyor.

Türkiye yerli uçak üretimi için atağa kalkıyor!

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

Bodrum yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı!

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı ise 21 derece ölçüldü. Bayramın ikinci gününde ilçede yerli ve yabancı turist yoğunluğu bulunuyor.

Borusan'dan Tanap açıklaması!

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playtformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Borusan Mannesmann Boru Tanap projesinde bir gelişme bulunmamaktadır.

Yerli Pratik Yapı İnşaat ve Temizlik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yerli Pratik Yapı İnşaat ve Temizlik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Yunus Yerli, Seyit Yerli tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 26 Eylül'de Ümraniye'de kuruldu.

Emlakdays etkinliğinde, yerli ve yabancı yatırımcılar İstanbul'da buluştu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yabancı yatırımcıları Türkiye 'de ağırlamak ve projeleri yerinden göstermek için düzenlediği 'Emlakdays' etkinliğinde, yerli ve yabancı yatırımcılar İstanbul'da buluştu

Tanap yerli boruylamı yapılacak Haberi

Tanap yerli boruylamı yapılacak

Türkiye'den geçecek yaklaşık 1.800 kilometrelik Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Pojesi'nde (TANAP) kullanılacak ana hat borularının temini için açılan ihalenin yüzde 80'ini 6 Türk şirket kazandı. Yabancı tedarikçiye verilen kapsamın büyük bölümü halen Türkiye'de üretilmeyen kalemleri içeriyor. İhaleyi kazanan altı Türk şirket ve Almanya merkezli bir Çinli firma ile sözleşmeler dün düzenlenen törenle imzalandı.


İmza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan dostluğunun hayal edileni gerçeğe dönüştürdüğünü belirterek, "Bugün böyle bir törenle boru hatlarının imalat töreni anlamında da projenin bir aşamasını daha devreye sokuyor olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.


Davutoğlu, imalatın yüzde 80'inin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilecek olmasının Türk sanayinin ulaştığı kapasiteyi ortaya koyduğunu söyledi.


Projenin ilk aşamada 16 milyar metreküp, 2023 yılı gibi 24 milyar, daha sonra da 33...