29 / 04 / 2024

tanapta yerli imalat

tanapta yerli imalat

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı!

Yerli turistte sezonu geç açan turizmcileri Ramazan Bayramı ve som asında yoğunluk bekliyor. yerli turist bu yıl bayramda geçen seneye göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak.

Emine Günay: Yerli ve yabancı yatırımcı hükümeti bekliyor!

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, ekonominin siyasi anlamda belirsizlik dönemlerini sevmediğini, yerli ve yabancı yatırımcının yeni hükümeti beklediğini söyledi.

Melen Barajı'nda beton dolgu imalatına başlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İstanbul'un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan, 2016 yıl sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı'nda beton dolgu imalatına başlandığı belirtildi.

Melen Barajı'nda beton dolgu imalatı başladı!

İstanbul'un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan ve 2016 yıl sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı'nda beton dolgu imalatına başlandı. Yapılan açıklamada Melen sisteminde önemli bir eşiğin daha aşıldığı belirtildi.

Otellerde düşük fiyatlar yerli turistlere yarayacak!

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Vergiler, mobilyada yerli tasarımların önünü açacak!

Düşük kar oranları ile var olma mücadelesi veren yerli mobilya üreticileri, ithal ürünlere getirilen vergilerle firmaların nefes alacağını, orta ve uzun vadede ise yeni tasarımcıların ortaya çıkacağını vurguluyor

Mim Mühendislik yerli izolatör sistemi üretiyor!

Depremde binaların yıkılmasını önleyen izolatör sistemini üreten Mim Mühendislik, Avrupa ’ya ihracat hedefliyor. Türkiye’de yüzde yüz yerli olarak üretimine başladı.

Türkiye'de yerli vatandaştan çok yabancılar ev aldı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) tarafından yapılan araştırmaya göre nisan ayında Türkiye'deki yerli vatandaştan çok yabancılar ev satın aldı.

Mobiliyum 200 yerli mobilya üreticisiyle ihracata katkı sağlayacak!

İnegöl'de, Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip mobilya AVM'si Mobiliyum'un açılışı anneler tarafından yapıldı. 200 yerli mobilya üreticisinin yer aldığı AVM ihracata önemli katkı yapmayı hedefliyor.

Muğla yerli ve yabancı 100 bin turiste ev sahipliği yapıyor!

Bin 484 kilometre ile Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip şehri olan Muğla, yerli ve yabancı 100 bin civarındaki turistin tatil hayallerine ev sahipliği yapıyor.

Kaunos Antik Kenti yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı olan Kaunos Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Muğla Valisi Amir Çiçek, antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

tanapta yerli imalat Haberi

tanapta yerli imalat

Başbakan Davutoğlu imalatın yüzde 80'inin Türk firmalarınca gerçekleştirilecek olmasının da yerli sanayinin ulaştığı kapasiteyi ortaya koyduğunu ifade etti. Projenin ilk aşamada 16 milyar metreküp, ikinci aşamada 2020 yılı gibi 22 milyar, 2023 yılı gibi 24 milyar, daha sonra da 33 milyar metreküpe çıkan kapasitesiyle dünya ve Avrupa enerji talebi açısından stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Davutoğlu, Türkiye'nin transit ülke olmanın avantajlarını değerlendirmeye kararlı olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, "21'inci asır enerji yüzyılı olacak. Biz attığımız bu adımlarla 21'inci yüzyılı enerji üzerinden barış yüzyılı yapmaya kararlıyız. Enerji rekabetleri yerine enerji işbirlikleri kurmaya kararlıyız" dedi. "Çevremizde birçok ülkede krizler yaşanırken, Türkiye ve Azerbaycan yükselen iki güç iseler, bunda bu büyük stratejik projelerin getirdiği vizyoner bakış açısının özel bir önemi var" diyen Davutoğlu,...