03 / 05 / 2024

tanıklık ücreti ne kadar

tanıklık ücreti ne kadar

Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu tanık ücret tarifesi, 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki tanıklık ücreti ne kadar? İşte 1 Ekim 2014'te yürürlüğe girecek tarife...

Mart 2024 konut kredisi faizleri sil baştan! 1 milyonluk kredinin hem geri ödemesi hem de aylık taksitleri ne kadar?

Pek çok banka konut kredisi faiz oranlarında değişikliklere gitti. Peki 1 milyon TL'lik kredinin hem geri ödemesi hem de aylık taksitleri ne kadar? 

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

İstanbul'da aylık akbil ücreti ne kadar oldu? Öğrenci aylık akbil İstanbul'da kaç lira?

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Peki, İstanbul'da aylık akbil ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik ödemelerine zam geldi mi?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla memur ve emekli maaşları netlik kazanacak. Bu kapsamda memur maaşı ile beraber Temmuz-Aralık dönemi bedelli askerlik ücreti de yeniden hesaplanacak. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Bir tıkla, vadeli mevduata yüzde 40 kazandıran kampanya! 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar?

Akbank'tan yatırımcılarına mevduat faizi kampanyası geldi. Akbank, tanışma kampanyası kapsamında yüzde 40’a varan oranda mevduat faizi sunulacağını belirtti. Peki, 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte detaylar...

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2. Tur sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Seçim sürecinin 2. turunda yeni görevli olacak kişiler, önceden de görevli olanlar; 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, açıklandı mı? Sandık görevlisi ücreti ne zaman ödenecek? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gidiyor. Sandıkta görev alacak vatandaşlar ise ücret alıp almayacağını sorguluyor. Peki 2023 sandık görevli ücreti belli oldu mu?, Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen rakam...

2023 bayram mesaisi hesaplama! Mesai ücreti ne kadar?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala 3 günlük tatili çalışarak geçirecek olan çalışanlar mesai ücretlerini araştırmaya başladı. Peki, bayram mesaisi nasıl hesaplanır? Mesai ücreti ne kadar? İşte detaylar...

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

tanıklık ücreti ne kadar Haberi

tanıklık ücreti ne kadar

Hukuk Muhakemeleri Kanunu tanık ücret tarifesi!

Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu tanık ücret tarifesi, 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tarife, Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince tanığa ödenecek ücret ve giderlerin miktarı ile bunların ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor.


TEBLİĞ


Adalet Bakanlığından:


HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU TANIK ÜCRET TARİFESİ


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tarifenin amacı, 12/1/2011 tarihli ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince tanığa ödenecek ücret ve giderlerin miktarı ile bunların ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tarife, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 265 inci maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Ücret


MADDE 3 – (1) Tanığa, tanıklık nedeniyle kaybettiği zamanla orantılı olarak 20,00 ilâ 40,00 TL arasında ücret ödenir.


Giderler


MADDE 4 – (1) Tanık, hazır olabilmek için seyahat etmek zorunda...