17 / 05 / 2024

tapu 1007nci madde nedir

tapu 1007nci madde nedir

Tapu dairesinde çalışan memurların, yaptıkları hatalı bir işlemden dolayı alacağı para cezalarının çocukları ve torunlarına kadar yansıması sonucunu doğuran kanun maddesi, çalışanların korkulu rüyası oldu.

Tapu kadastro davalarından feragat edilmeli mi?

Gazeteci Bumin Doğrusöz,Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü davalarından acaba feragat edilmeli mi, edilmemeli mi sorusunun yanıtını madde madde açıkladı...

Mehmet Özhaseki: Tapu harçlarıyla ilgili müjdeler olacak!

Mehmet Özhaseki: "Tapu harçları önümüzdeki günlerde Maliye Bakanımızın bu konuda birtakım müjdeleri olacak. Orada sizlerin istediği, bana özelikle madde madde yazdırdığınız ne varsa hepsi yavaş hayata geçiyor" dedi.

Melikgazi Belediyesi 17 yılda 3 bin 605 daire yaptı!

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, referans belediye olarak var olan gecekonduları yıkarak ferdi tapu, 18. Madde uygulaması ve takas yolu ile son 17 yıl içinde 3605 daire yaparak hak sahiplerine verdiklerini söyledi.

Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek!

6745 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Gecekondu Kanununa geçici madde ilave edildi. Buna göre Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek..

Tapu Sicili Tüzüğü'ndeki madde 69/5 iptal edildi!

Danıştay 10. Dairesi'nde açılan davalarda verilen 19.02.2014 tarihli kararlarla, Tapu Sicili Tüzüğü'nün 69. maddesinin beşinci fıkrasının yürütülmesi durduruldu.

Yabancılar gayrimenkul alabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den gayrimenkul alımları ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu madde 35'te düzenleniyor. Peki, kanunen yabancılar gayrimenkul alabilir mi? Yabancılar Türkiye'den nasıl gayrimenkul alabilir?

Torba Yasa Tapu Kadastro memurları için ne diyor?

Torba Yasa'da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanları için hangi madde yer aldı? Torba Kanun, Tapu memurları için ne diyor? Torba Yasa'da Tapu Kadastro memurları için neler var? İşte Tapu Kanunu'na eklenen o madde...

Yabancılar tapu alabilir mi?

Yabancıların tapu alması ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu kapsamında madde 35 de açıklanıyor. Buna göre Türkiye'den yabancılar tapu alabilir mi? Yabancıların tapu işlemleri nelerdir?

Tapu çalışanlarının korkulu rüyası 1007'nci madde!

Tapu dairesinde çalışan memurların, yaptıkları hatalı bir işlemden dolayı alacağı para cezalarının çocukları ve torunlarına kadar yansıması sonucunu doğuran kanun maddesi, çalışanların korkulu rüyası oldu.

Tapu için yetki belgesi nedir?

Tapu için yetki belgesi nedir?: Tapu için yetki belgesi Tapu Kanunu Madde 2'de yer alan hükümlere göre düzenleniyor. Ticaret Şirketlerinin tapu işlemleri sırasında almaları gereken bu belge ticaret sicil memurundan temin ediliyor...

Tapu kanunu madde 36!

Tapu kanunu madde 36 kapsamında yabancı uyruklu gerçek kişilerin, yabancı ülkelerin kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişilerin taşınmaz mülkiyet veya sınırlı ayni hak edinebilmeleri ile ilgili hükümlere yer veriliyor...

Tapu Kanunu madde 26!

Tapu işlerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı Tapu Kanunu madde 26 için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Muammer Yıldız: Kamu binalarının sigortalanmasına dair madde yok!

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, kendilerine verilen bütçe kalemleri içinde binaların sigortalanmasına ilişkin herhangi bir madde bulunmadığı için kamu bütçesinden bununla alakalı bir harcama yapamadıklarını söyledi

tapu 1007nci madde nedir Haberi

tapu 1007nci madde nedir

Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Medeni Kanunun 1007'nci maddesine göre, tapu sicilinin tutulmasından doğan bütün zararlardan devletin sorumlu olduğunu, devletin zararın doğmasında kusuru bulunan görevlilere rücu ettiğini söyledi.


Bu madde uyarınca tapu dairesinde çalışanların yapmış olduğu yanlış işlemden dolayı kıyamete kadar sorumlu olduklarını ifade eden Büyükboyacı, memur hayatını kaybetse bile hatadan doğan zararın çocuklarına ve torunlarına kaldığını belirtti.


Büyükboyacı, bu maddeden dolayı çalışanların büyük stres yaşadıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:


"Bu kanun maddesi tapuda çalışanların en büyük korkusu. Gece rüyalarına dahi giriyor. Tapu dairesinde çalışanlar, akşam eve gittiklerinde gün boyu yaptıkları işlemlerin muhasebesini yapıyor. Tapu çalışanı ölse de yaptığı hatalı işlemin bedeli çocuğuna, torununa yansıyor. Memurun çocukları ancak mirası reddederlerse bundan kurtulabiliyor. Bu durumda...