02 / 05 / 2024

tapu bağışlama işlemleri

tapu bağışlama işlemleri

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu nasıl bağışlanır? Tapu bağış işlemleri 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

TOKİ Karaman Ermenek başvuru işlemleri için bugün son!

Toplam 46 adet konutun kurasız şekilde satışa çıkarıldığı projede fiyatlar 64 bin 463 TL'den başlıyor. TOKİ Karaman Ermenek başvuru işlemleri için bugün son gün.

Çanakkale Ayvacık Emekli TOKİ başvuru işlemleri başladı!

Çanakkale Ayvacık Emekli TOKİ başvuru işlemleri bugün başladı ve 29 Temmuz Cuma gününe kadar devam ediyor. Projede başvuru ücreti 500 TL'dir.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir başvuru işlemleri!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir başvuru işlemleri başladı ve 30 Haziran Perşembe gününe kadat devam ediyor. Projede aylık taksitler 659,64 TL'den başlıyor.

Konya Ilgın TOKİ Evleri başvuru işlemleri!

Konya Ilgın TOKİ Evleri başvuru işlemleri 11 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Fiyatların 91 bin 170 TL'den başladığı projede 180 aya kadar vadelendiriliyor.

TOKİ Ağrı Fırat 2. Etap başvuru işlemleri!

TOKİ Ağrı Fırat 2. Etap başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Daire tiplerinin 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede ödemeler kapsamında 180 aya varan vade sağlanıyor.

TOKİ Ankara Gülseren Mahallesi başvuru işlemleri!

TOKİ Ankara Gülseren Mahallesi başvuru işlemleri başladı ve 30 Haziran 2016 gününe kadar devam ediyor. Projede taksitler 756 liradan başlıyor.

Çanakkale Ayvacık TOKİ başvuru işlemleri!

Ödeme planı kapsamında 240 aya varan imkanı sağlanan projede başvuru bedeli 500 TL'dir. Çanakkale Ayvacık TOKİ başvuru işlemleri 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

TOKİ Ayvacık Emekli başvuru işlemleri!

Toplam 160 adet daireden oluşan projede kura çekilişi 9 Ağustos 2016 gününde gerçekleşecek. TOKİ Ayvacık Emekli başvuru işlemleri 27 Haziran tarihinde başlayacak.

TOKİ Konya Hüyük başvuru işlemleri!

TOKİ Konya Hüyük başvuru işlemleri başladı ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Taksitlerin 302 bin liradan başladığı projede ödemeler kapsamında 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Trabzon Zağnos başvuru işlemleri 2016!

TOKİ Trabzon Zağnos başvuru işlemleri 2016 başladı ve devam ediyor. Toplamda 73 adet daire satışta olduğu projede ev fiyatları 107 bin TL'den başlıyor.

TOKİ Zonguldak Kdz.Ereğli başvuru işlemleri!

TOKİ Zonguldak Kdz.Ereğli başvuru işlemleri 13 Haziran gününde başladı. Dairelerin 2+1 şeklinde dizayn edildiği projede kura çekimi 1 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kırşehir Kaman başvuru işlemleri!

TOKİ Kırşehir Kaman başvuru işlemleri yarın başlıyor ve 22 Temmuz'a kadar devam ediyor. Toplamda 106 adet konutun satışa çıkarıldığı projede kuralar 3 Ağustos'ta çekilecek.

Konya Hüyük TOKİ başvuru işlemleri!

35 konutluk Konya Hüyük TOKİ projesindeki daireler açık satışa sunuluyor. İşte, Konya Hüyük TOKİ başvuru işlemleri..

tapu bağışlama işlemleri Haberi

tapu bağışlama işlemleri

Tapu bağış işlemleri 2015!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış deniyor. Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemi bağış yolu ile de yapılabiliyor.


Tapu bağışlama işleminde bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyetler bir şeyi yapma ya da bir şeyi yapmaktan kaçınma olabiliyor.


Tapu bağış işlemleri için gerekli evraklar ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Ayrıca tapu bağış işlemi için harç da ödeniyor.


Tapu bağış işlemleri için gerekli evraklar:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise,...