18 / 05 / 2024

tapu bedeli 2015

tapu bedeli 2015

BİR süredir konutlarının gerçek değerini beyan etmeyen ev sahiplerine ceza gönderen Maliye Bakanlığı, şimdi de gayrimenkullerin gerçek değerinin bildirilmesi için harekete geçti...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Tapu satış döner sermaye bedeli 2016!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul satış işlemleri için tapu harcının yanı sıra döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye bedeli 2016 ne kadar?

Tapu harcı 2016 hesaplama örneği!

Tapu satış işlemlerinde 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil edilecek. Peki, harç nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2016 hesaplama örneği..

Doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015!

Doğalgazın geç ödenmesi nedeni ile kapatılması ve yeniden açılması halinde açma kapama bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015 ne kadar?

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Yalova Armutlu başvuru bedeli 2015!

TOKİ Yalova Armutlu'da yer alan 2+1 ve 3+1 konutlar satışa sunuluyor. Projede daire fiyatları 105 bin 304 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Yalova Armutlu başvuru bedeli 2015 ne kadar?

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu harcı Kasım 2015!

Gayrimenkullerin alım satımı için alıcının satıcıya satış bedelini ödemesi yeterli olmuyor. Tapu Müdürlüğünde yapılan bu işlem için belli bir miktarda tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı Kasım 2015 ne kadar?

tapu bedeli 2015 Haberi

tapu bedeli 2015

BİR süredir konutlarının gerçek değerini beyan etmeyen ev sahiplerine ceza gönderen Maliye Bakanlığı, şimdi de gayrimenkullerin gerçek değerinin bildirilmesi için harekete geçti. 

Maliye, "Risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin" şeklinde uyarı broşürleri hazırladı. Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek değerinin beyan edilmesini isteyen Maliye, "Ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekmektedir. Doğru ve tam ödenmeyen tapu harçları alıcı ile satıcıdan ayrı cezalı olarak tahsil edilmektedir" uyarısını...