17 / 05 / 2024

tapu beyannamesi 2015

tapu beyannamesi 2015

Tapu beyannamesi, gayrimenkulün mülkiyet hakkı alındığı zaman belediyeye veriliyor. Beyannamenin taşınmaz mala sahip olunan yıl sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Peki, tapu beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

Tapu beyannamesi örneği!

Bir taşınmaz mal satın aldığınızı düşünelim. Emlak vergisi mükellefi olarak ise öncelikle belediyeye yıl sonuna kadar beyanname vermeniz gerekiyor. İşte belediyeye verilen tapu beyannamesi örneği...

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri sürecinde gerçek değeri beyan etmeyip pişman olan kimseler Maliye farketmeden beyanname ile yanlışlığı düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017..

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'tan 2015'e vergi beyannamesi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. geçici vergi beyannamesi ekinde verilen sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş olan 1 Ocak - 31 Aralık 2015 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı.

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapu harcı Kasım 2015!

Gayrimenkullerin alım satımı için alıcının satıcıya satış bedelini ödemesi yeterli olmuyor. Tapu Müdürlüğünde yapılan bu işlem için belli bir miktarda tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı Kasım 2015 ne kadar?

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu satış harcı 2015!

Tapu kütüğünde yapılan bu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu dairesinde yapılan devir harcında tapu harcı ne kadar? İşte tapu satış harcı 2015..

2015 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malların satılması halinde veri mükellefi de değişeceği için, belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. 2015 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Beyannameler her sene verilir mi?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

tapu beyannamesi 2015 Haberi

tapu beyannamesi 2015

Tapu beyannamesi nasıl verilir?

Tapu beyannamesi, gayrimenkulün mülkiyet hakkı alındığı zaman belediyeye veriliyor. Beyannamenin taşınmaz mala sahip olunan yıl sonuna kadar verilmesi gerekiyor. 


Örneğin taşınmaz mala 2014 Temmuz ayında sahip olan kişinin, Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye giderek emlak beyanında bulunması gerekiyor. 


Tapu beyannamesini zamanında bildirmeyen kimselere ikinci derece usulsüzlük cezası kesiliyor. Bildirimin süresinde yapılmaması vergi ziyaına neden olmuşsa, vergi ziyaı cezası da kesiliyor. 


Geç bildirim fiili, hem usulsüzlük hem de vergi ziyaı cezasının gerektirdiğinden, usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezası mukayese ediliyor ve tutar itibariyle fazla olan ceza kesiliyor.


Vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirme 

Madde 376 – (Değişik : 22/7/1998 - 4369/17 md.) 

İkmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergi veya vergi farkını ve aşağıda gösterilen indirimlerden artakalan vergi ziyaı, usulsüzlük ve...