18 / 05 / 2024

tapu bilgilendirme mesajı

tapu bilgilendirme mesajı

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gerekli olan belgeler tapu müdürüne teslim ediliyor. Daha sonra tapu harcının ödenmesi gereken banka ve harç bilgileri mesaj olarak geliyor. Peki tapudan mesaj ne zaman gelir?

Turkcell'den depremzede faturalarıyla ilgili özür!

Turkcell tarafından bölgedeki kullanıcılara giden bilgilendirme mesajında telefon faturalarının bir hafta erteleneceği açıklaması büyük bir tepkiye yol açtı.

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!

Tapu ve kadastro konusunda merak edilenler için bilgilendirme programı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan konunun uzmanları Türk ve yabancı kişilerin merak ettiği soruları cevaplıyor, taşınmaz edinimi konusundaki ayrıntıları da paylaşıyor

Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" dedi.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

2B Barış Projesi'yle Ümraniye'nin tapu sorunu çözülecek!

Ümraniye'de imar, tapu ve mülkiyet sorunlarına ilişkin, Ataşehir Erdal Eren Kültür Merkezi'nde imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, önemli açıklamalarda bulundu.

Bitlis'teki afet konutlarının tapu sorunu çözülecek!

Bitlis'te halk bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıda afet konutlarının tapu sorununun çözümü için harekete geçildiği belirtildi.

Tapu döner sermaye ücretleri 2015!

Tapuda ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?

Tapu müdürlüklerinde e-tahsilat dönemi başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Tapu müdürlüklerinde bilgilendirme sms yoluyla yapılarak, e-Tahsilat işlemi gerçekleştiriliyor.

Tapu nasıl hesaplanır?

Tapu satışı sırasında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmesi gereken tapu alım satım harcı bilgileri ilgili kişinin cep telefonuna mesaj olarak gönderiliyor. Peki tapu nasıl hesaplanır?

Tapudan mesaj ne zaman gelir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gerekli olan belgeler tapu müdürüne teslim ediliyor. Daha sonra tapu harcının ödenmesi gereken banka ve harç bilgileri mesaj olarak geliyor. Peki tapudan mesaj ne zaman gelir?

Kadir Topbaş: İstanbul’un tapu sorununu çözüyoruz!

İstanbul’da tapu sorunu yaşayan mahalleleri çok iyi bildiğini belirten Başkan Topbaş, “İstanbul’un birçok noktasında çalışmalar sürüyor, tapuları vereceğiz” dedi

Çin tapu ve kadastro modeli için Türkiye'nin kapısını çaldı!

Elindeki arazileri vatandaşa dağıtmaya hazırlanan Çin, Türk tapu ve kadastro modelini inceledi

tapu bilgilendirme mesajı Haberi

tapu bilgilendirme mesajı

Tapudan mesaj ne zaman gelir?

Konut, işyeri ve arsa gibi gayrimenkullerinizin alım satım işlemleri için gerekli belgelerle tapu müdürlüğüne müracaatta bulunmanız gerekiyor. Başvuru için tapuda ilk olarak bir sıra numarası almanız ve sıranız geldiği zaman gerekli belgeleri teslim etmeniz gerekiyor. Peki tapuda gereken belgeler nelerdir?


Tapuda gerekli belgeler...

- Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,

- Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapılabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılmamaktadır)

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

- Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı,

Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin...