18 / 05 / 2024

tapu harcı zamanaşımmı

tapu harcı zamanaşımmı

Eksik beyan edilen ve eksik ödenen tapu harcının Maliye tarafından farkedilmesi halinde vergi cezası ödeniyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?

Tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli?

Gayrimenkullerin devir işlemleri için ödenen tapu harçlarında belli bir dönem için tapu harcı indirimi yapılmıştı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli? Tapu harcı indirimi ne zamana kadar geçerli olacak?

Tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında tahsil edilen tapu harcında Bakanlar Kurulu kararı ile belli bir süre için indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tapu harcı ödeniyor. Satış bedelini düşük beyan ederek, tapuda eksik harç ödeyenlere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapuda harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin tespit edilmesi halinde ilgili kimselere tapu harcı cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapu harcı cezası hesaplama 2015!

Tapu harcının daha düşük ödenmesi için kimi zaman satış bedeli de daha düşük beyan edilebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. İşte tapu harcı cezası hesaplama 2015..

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcının belli oranlardaki harcı ödemeleri gerekiyor. Ödenecek tapu harcı, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı ne zaman yatırılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi tarafların isteğine bağlı oluyor. Sözleşmesinin şerhi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı zamanaşımmı Haberi

tapu harcı zamanaşımmı

Eksik tapu harcı zamanaşımı!

Taşınmaz alım satım işlemlerinin karşılığı olarak tapu dairesinde harç ödemesi yapılıyor. Harçlar hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcının eksik beyan edilmesi ve eksik ödenmesi sonucunda Maliye'nin bu durumu farketmesi halinde vergi cezası ödeniyor.


Maliye tarafından herhangi bir işlem başlatılmadıysa, vergi cezalarından kurtulmak için pişmanlık dilekçesi verilerek ve daha az oranlarda bir ceza ödenebiliyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?


Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi..

Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi 5 yıldır. 5 yıl içerisinde eksik ödenen tapu harcı için Maliye tespit ve cezai işlemlerini gerçekleştirebiliyor.


Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Vergi Usul Kanunu'nun 371. maddesine göre, pişmanlık beyanı verilebiliyor.


Pişmanlık beyanında bulunarak,...