05 / 05 / 2024

tapu işleri vekaletle nasıl yapılır

tapu işleri vekaletle nasıl yapılır

Vekaletle tapu işlemleri, tapu dairesine herhangi bir sebeple gidemeyecek durumda olan kişilerin bir başkasına vekalet vererek kendi yerine tapu işlemlerini yaptırması olarak ifade ediliyor. Vekaletname noter aracılığıyla verilebiliyor...

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yapılan işlem için satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Peki, tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden tapu geçişleri duyurusu!

Gaziosmanpaşa Belediyesi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlara tapu geçişleri ile alakalı bir duyuru yaptı. İşte Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan o açıklama;

Emlak alırken tapu işlemleri!

Taşınmaz malların devir işleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Emlak alırken tapu işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. İşte emlak alırken tapu işlemleri...

Vekaletle tapu işlemleri 2015!

Tapu devir işlemlerinde taraflar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor. Peki, tapu için vekalet nasıl ve nereden verilir? İşte vekaletle tapu işlemleri 2015...

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kredili tapu için gerekli belgeler!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyenler aylık gelirinin olduğunu ispatladıkları müddetçe kredi kullanabiliyor. Peki, Kredili tapu için gerekli belgeler neler?

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Mevcut inşaat işleri seviyesi Mayıs'ta yüzde 10.6 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) aylık açıkladığı sektör raporuna göre mevcut inşaat işleri seviyesi mayısta nisana göre 10.6 puan, geçen yılın aynı ayma göre de 4.8 puan arttı.

Tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılaniliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu için vekalet nasıl verilir?

Dışişleri'nden İsrail'e yasadışı yerleşim yeri tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in yasa dışı yerleşimlerde konut inşası için ihale ilanı yayınlamasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Sivas Devlet Su İşleri yapım ihalesini Atlı İnşaat aldı!

19.Bölge Sivas Diğer Özet Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü 2014/15220 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

tapu işleri vekaletle nasıl yapılır Haberi

tapu işleri vekaletle nasıl yapılır


Herkes tapu işlemlerini kendisi tapu dairesine giderek yaptırabilir. Ancak işleri yoğun olanlar, vakit bulamayanlar, sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar tapu işlemlerini vekaleten bir başkasına da yaptırabilirler. İşlemin bir başka şehirde yapılması gerekiyorsa oraya kadar gitmek zorunlu değildir. İsteyen kişiler kendisine bir vekil atayarak, işlerini vekiline yaptırabilir.


Hiçbir tapu işleminin bizzat yapılması zorunlu değildir. Her işlem bir başkasına yaptırılabilir.


Tapu işlemlerine özgü vekaletnamenin noterde düzenlenmesi gerekir. Vekaletname mutlaka nüfus cüzdanına veya pasaporta göre düzenlenir. Başka bir kimlik belgesine göre düzenlenmiş vekaletnameyi tapu dairesi kabul etmez. Ehliyet kimlik belgesi olarak tapu dairesinde kabul edilmez.


Vekaletname üzerine vekalet verenin son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafının yapıştırılması zorunludur. Daha eski tarihli fotoğraflar noterce kabul edilmez. Kabul edilse dahi tapu dairesinde sorun çıkabilir.


Vekaletnamede verilen...