01 / 05 / 2024

tapu kadastro ne iş yapar

tapu kadastro ne iş yapar

Tapu kadastro bölümü nedir, tapu kadastro ne iş yapar? gibi sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor. Bu bölümün amacı, işlevleri ve çalışma alanları gibi bilgileri haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu Kadastro personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Tapu ve Kadastro 2022 personel alımı başvuru şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere toplam 426 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı şartları neler? İşte tüm ayrıntılar...

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar?

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar? vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Tapu masrafı ne kadar tutar?

Tapu masrafı ne kadar olur, tapu masrafı nereye, nasıl ödenir şeklinde sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapusunu kaybeden insanlar genellikle Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur? sorularını sormaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

tapu kadastro ne iş yapar Haberi

tapu kadastro ne iş yapar

Üniversitelerde sayısal bölümde yer alan tapu kadastro bölümü mezunlarını  tapu ve sicilleri tutmak, kadastro çalışmaları yapmak, bu çalışmalar kapsamında gerekli harita ölçüm ve harita yapım işini bilmek ve uygulamak gibi çeşitli görevlerde bulunabilirler.


Tapu kadastro bölümünde okumak isteyen kişilerde arazide çalışma yapmayı engelleyecek bir bedensel ya da zihinsel engelin bulunmaması gerekir. Bu bölümün eğitim süresi 2 yıl olup bölüm sonunda kişiye "tapu kadastro teknikeri" unvanı verilmektedir.



Tapu Kadastro bölümü dersleri



Tapu kadastro bölümü dahilinde öğretimin ilk senesinde genel matematik, teknik bilimler (ölçme bilgisi), teknik resim, anayasa ve idare hukuku, medeni hukuk ve borçlar hukuku gibi temel dersler verilir. İkinci yılda ise medeni hukuk, tapu sicil hukuku, imar ve kamulaştırma mevzuatı gibi hukuk dersleri ile fotogrametri, kartografya, bilgisayar programlama, tapu kadastroda bilgisayar kullanımı...