13 / 05 / 2024

tapu kanununda yetki belgesi

tapu kanununda yetki belgesi

Tapu işlemleri için yetki belgesi daha çok ticaret işlemleri için kullanılmaktadır. Bu nedenle 2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 2. maddesinde ticari yetki belgesi konusu açıkça ifade edilmiştir...

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

Tapu devri işlemlerinde 2020'de büyük kolaylık!

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Tapu kanununda yapılan düzenleme ile mülkiyet devrini içeren sözleşmeler, yeni yıldan itibaren tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları hâlinde de gerçekleştirilebilecek." diye konuştu...

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Tapu işlemlerinde yeni kolaylık!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili düzenlemeye 1 Ocak 2020'den itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri yapılabilecek.

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu kanununda hayatı kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "tapu kanununda ve bazı kanunlarda hayatı kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler" konusunu kaleme aldı...

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM'de tapu ve imar kanununda değişiklik mesaisi!

TBMM Genel Kurulu, bu hafta tapu ve imar kanununda değişiklik teklifinin görüşmeleri için mesai yapacak...

Hazine arazileri ucuza satılacak!

AK Partili milletvekillerinin TBMM’ye sunduğu tapu kanununda değişiklik öngören yasa teklifinden Hazine arazilerinin piyasa değerinin çok altında satılmasının önünü açan düzenlemeler çıktı.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi kapsamında metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapu işlemlerinde artık ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerden, yetki belgesi ve imza sirküsü talep edilmeyecek, belge elektronik olarak alınacak. ..

Şirketlerin tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Ticaret sicil müdürlükleri tarafından üretilen ve tapu işlemlerinde kullanılan yetki belgeleri artık merkezi kayıt sisteminden elektronik ortamlarda alınacak. 

tapu kanununda yetki belgesi Haberi

tapu kanununda yetki belgesi


Tapu işlemleri için yetki belgesi!


Tapu işlemleri için yetki belgesi verilmesi aşağıda belirtilen Tapu Sicil Tüzüğü'nün maddeleri ile açıklanmıştır:


Bilindiği üzere; 2644 sayılı Tapu Kanunun 2. maddesi “Hükmi şahısların tapu işlerinde merkez veya şubelerinin bulundukları yerin en büyük mülkiye amirinden nizamnamelerine göre gayrimenkul tasarrufuna izinli olduklarına ve tescil işini yapacak mümessilin salahiyetine dair alınacak belgenin verilmesi mecburidir. Ticaret Şirketleri bu belgeyi ticaret sicil memurundan alırlar.” hükmündedir.

Tapu işlemleri için yetki belgesi!


Yine 08.02.1957 tarih ve 9530 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ticaret Sicil Tüzüğünün 104. maddesinde “Bir unvanın ve işletmenin tescili halinde ilgiliye bir sicil tasdiknamesi verilir ve bu tasdiknameye şu cihetler yazılır.

a) Ticaret unvanı;

b) Merkezin adresi (Şubelerin tescilinde şubenin adresiyle beraber merkezin adresi de yazılır.)

c) İşletmenin uğraştığı işler,

ç) İşletme sahibinin hüviyeti...