15 / 05 / 2024

tapu memurlarının görevleri

tapu memurlarının görevleri

Tapu memurunun görev ve sorumlulukları, 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da düzenleniyor. Peki, tapu memurunun görevleri nelerdir?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Memurların yüzde 93,7’si kira desteği istiyor!

Memur-Sen tarafından talep edilen isteklerden biri de memura kira dedsteği. Bu kapsamda, Memur-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, memurların 93,7’si, işverenden kira yardımı talep ediyor.

Memurlar heyecanla bekliyor! Saat belli oldu, memurların kaderi çiziliyor

Memurların gözü kulağı bakanlıkta... Memurların toplu sözleşme süreci ile ilgili hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantı bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. İşte tüm detaylar...

Memurların gözü kulağı seyyanen zamda! Memura seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Memurlar merakla seyyanen zammın yapılacağı günü bekliyor. Bu konudaki talepleri Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın dile getirdi. İşte detaylar!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem! Hemen peş peşe hesaplanan ek ödeme tutarına göz atın!

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ücretlilerin, kendi hesabına çalışanların, emekli aylıklarının 2023 Ocak-Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon tahmini dikkate alınarak artırılmış olacak...

Emekli ve memurların zamlı maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde yatacağı tarih!

Emekli ve memurların zamlı maaşlarının yatacağı tarihle ilgili son dakika haberleri dikkatle takip ediliyor. Temmuz'un 9'unda Kurban Bayramı idrak edilecek. 4 gün sürecek bayram öncesinde maaşlarını almak isteyenler bu haberi bekliyor. İşte detaylar..

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 

Tapu harcı indirimi son günü 2018!

Konut alıcı ve satıcılarını sevindiren Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirim kararı ile oranlar binde 20'den binde 15'e düştü. Peki, tapu harcı indiriminde son gün ne zaman?

Tapu harcı indirimi kaç gün daha geçerli?

Bakanlar Kurulu tarafından binde 20'den binde 15'e düşürülen tapu harcı indirim kampanyası 15 Mart'ta başlamıştı. Peki, tapu harcı indirimi kaç gün daha geçerli?

İstanbul'da tapu memurlarına rüşvet operasyonu!

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri toplam 60 adreste rüşvet operasyonu düzenliyor. İstanbul'da yapılan operasyonda aralarında tapu memurlarının da bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

tapu memurlarının görevleri Haberi

tapu memurlarının görevleri

Tapu memurunun görevleri nelerdir?

Tapu memurunun görevleri, 10 Aralık 2010 tarihinde 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor.


Mülkiyet hakkını tespit etmek üzere taşınmazların kadastro çalışmalarını planlamak, yürütmek, yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, tapu sicillerini oluşturmak, arşivlenerek korunmasını sağlamak, harita yapmak, üretim standartlarını tespit etmek ve arşivlenmesini sağlamak üzere, Bayındırlık ve İskân Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor.

Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

MADDE 2 – (1) Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri şunlardır:


a) Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her...