01 / 05 / 2024

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...



Memurların çalışma saatleri azalacak. Kamuda mesai saati değişiyor on - on altı arasında planlı çalışılıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın ve pandemiden sonra insanlar yeni normale geçiş yaparken çalışma saatleri ve sistemleri de bundan etkilenmişti.

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Öte yandan özellikle de çok fazla işyerinin uzaktan çalışma yöntemine geçişi ile birlite pek çok işin evden de yapılabileceği ortaya çıkmıştı. Bazı işyerleri pandemi sonrasında hibrit sisteme geçiş yapmış, haftanın üç günü evden, iki günü ise ofisten çalışma saati kaydedilirken bazı ülkelerde ise çalışma saatleri azaltılmıştı. Ülkemizde memurların çalışma mesai saatleri için yeni tartışma gündemde.

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

MEMURLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Milyonlarca memur ve kamu çalışanını çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme hakkındaki bir takım haberler  Ankara  gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Pandemi döneminde hatırlanacağı üzere alınan önlemler kapsamında kamuda çalışma saatleri on - on altı olarak uygulanmaya başlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yönde bir çalışma olduğu belirtildi. Salgın ve pandemi döneminde uygulanan kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri olan on - on altı saatlerinin verimli saatler olması, öğrencilerin okula gidiş saati ve özel sektörün çalışma saatleri dışında olması nedeniyle trafiğe rahatlatacak olması açısından tercih edilebileceği ifade edildi.

KAMUDA MESAİ SAATİ DEĞİŞECEK Mİ, SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alan Vedat Bilgin "İngiltere'de çalışma süresinin azaltılmasıyla ilgili proje çalışmalar yapılıyor. Türkiye'de bence de farklı alanlarda yapılması gerektiğini emek verimliliğine göre yapılması gerektiğinden konuştum. Güzel projelerim olduğundan bahsettim. Buna göre Kırk beş saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de altı saat uygulamasına geçildi, beş saat deneniyor" diyerek yeni bir düzenlemenin ilk sinyalini vermişti. Yeni kabinede bu göreve atanan Vedat Işıkhan tarafından konu hakkında görevlendirilen ekibin rapor hazırladığı belirtilirken gözler açıklanacak nihai kararda olacak.

En düşük emekli maaşı 12.500, memur emeklisi maaşı 15 bin TL! Yeni maaşlar peş peşe açıklandı! SON DAKİKA!

En düşük memur maaşı 33 bin TL! Zamlı memur maaşları ne zaman yatacak? Memurlar ikramiye alacak mı? 

 


Geri Dön