18 / 05 / 2024

Tapu planları yönetmeliği

Tapu planları yönetmeliği

Tapu planları yapım esaslarına göre, arazi üzerindeki parsel sınırlarını bu parsel içindeki yapı ve eklentileri ile tesislerin, zemindeki konumlarını doğru gösterecek şekilde, teknik yöntemine uygun ve resmi ölçüme dayalı olarak yapılıyor...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bisiklet Yolları Yönetmeliği!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi.

Taşkın yönetim planları yönetmeliği 2016!

Taşkın yönetim planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi hakkında yönetmelik 12 Mayıs 2016 tarihinde 29710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte taşkın yönetim planları yönetmeliği metni..

Erzurum'un Otopark Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Otopark Yönetmeliği’nde yeni bir düzenleme çalışması yaptı. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 5’inci maddesinde tanımlanan imar planlarına uygun olarak düzenlemek amacıyla Otopark Yönetmeliği yeniden ele alındı.

Tapu döner sermaye yönetmeliği 2015!

Tapu döner sermaye yönetmeliği, Döner Sermaye İşletmesinin yönetimi, faaliyet alanları, işleyişi, sermaye kaynakları hakkında yasal esasları içeriyor. İşte tapu döner sermaye yönetmeliği 2015...

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne ilave gösterimler eklendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Ocak 2015 tarihli ve 661 sayılı Olur’u ile uygun görülen; İlave Gösterimler ile İlave Detay Katoloğu Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne eklendi.

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği!

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği, 2011 yılında Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu tapu işlemleri ile ilgili genelgeler müdürlüklere 2014 Kasım'da gönderildi. İşte yönetmelik esasları...

Tapu Kadastro personelinin yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar planı yönetmeliği!

İmar planı yönetmeliği olan; Mekansal planlar yapım yönetmeliği 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İmar planı yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar..

Tapu ve Kadastro Kurulu yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Kurulu yönetmeliği, 30 Nisan 2011 tarihinde 27920 sayılı Resmi Gazete'de yönetmelik yayımlandı. Kurulda, tapu ve hukuk konularında en az 10 yıllık mesleki bilgi ve deneyime sahip kişiler bulunuyor..

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği, 3 Kasım 2003 tarihinde 25278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında imar planları esasları yer alıyor...

Çevre düzeni planı yönetmeliği 2014!

Mekansal strateji planlarının hedef ve strateji kararlarına uygun olarak orman, akarsu, göl ve tarım arazileri gibi temel coğrafi veriler çevre düzeni planında gösteriliyor. İşte çevre düzeni planı yönetmeliği 2014...

Tapu planları yönetmeliği Haberi

Tapu planları yönetmeliği

Tapu planları yapım esasları!

Tapu planları, tapu siciline tescili gereken taşınmazlarla ilgili mülkiyet ve irtifak haklarının sınırlarını, yapıların konumlarını, belirtilmesi gereken diğer teknik hususları gösteren, resmi ölçüme uygun olarak sayısal veya çizgisel şekilde üretilen kadastro, kadastro paftalarının yenilenmesi, sayısallaştırma veya düzeltme çalışmaları sonucu düzenlenen, ilgili idarelerce yapılan veya yaptırılan, talebe bağlı değişiklikler sonucu düzenlenen harita ve plânlar ile diğer harita ve planlara deniyor.


Tapu planları, arazi üzerindeki parsel sınırlarını bu parsel içindeki yapı ve eklentileri ile tesislerin, zemindeki konumlarını doğru gösterecek şekilde, teknik yöntemine uygun ve resmi ölçüme dayalı olarak yapılır; sayısal olarak üretilen noktaların üretim yöntemi ve konum doğruluğu teknik belgelerinde gösteriliyor.


Tapu plânları, 21/6/1987 tarihli ve 3402 sayılı Kadastro Kanunu hükümlerine göre kadastro müdürlüğünce veya mahkeme kararlarına dayalı olarak ya...