05 / 05 / 2024

Tapuda ayırma işlemi

Tapuda ayırma işlemi

Tapuda ayırma işlemi ne demektir? Tapuda ayırma işlemi nasıl gerçekleşiyor? Bu işlem için istenen belgeler nelerdir? Tapuda ayırma işlemi hakkında merak ettiklerinizi detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Türkiye'de 7 ayda 1,8 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 7 ayında 1 milyon 826 bin 242 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu işlemlerden de 21 milyar 19 milyon 26 bin 186 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda ayırma işlemi Haberi

Tapuda ayırma işlemi

Tapuda ayırma işlemi!


Tapuda ayırma işlemi yani diğer adıyla ifraz; tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrılacak taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvafakatlarının alınması zorunlu oluyor.



Tapuda ayırma işlemi için istenen belgeler;


1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


2. Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,


3. İstendiği takdirde tapu senetlerine yapıştırılmak üzere  taşınmaz mal sahibinin son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm....