27 / 04 / 2024

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirli tutarlarda ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım ödemesinin ne kadar olduğu ve güncel maaşların yattığı illerin listesi gündemde sorgulanmaya başladı. 

Evde bakım maaşları yatan iller listesi gündemde sorgulanmaya devam ediyor. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi kişilere sağlanan destek ödemesinin yattığı illere dair araştırmalar eylül ayı ortalarına yaklaşılmasıyla hız kazandı. 

12 EYLÜL 2023 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Habertürk'te yer alan detaylara göre, eylül ayı evde bakım maaş ödemeleri henüz hesaplara yatmadı. Ödemeler başladığında evde bakım maaşı yatan iller listesi haberimizde yer verilecektir.

EVDE BAKIM AYLIĞI HANGİ TARİHLERDE HESAPLARA YATIYOR?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde Bakım maaş ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve seçin. 

Açılan sayfada maaş ödemesine dair detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım aylığı alan kişiler sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndererek bakiye takibini yapabiliyorlar. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının yer aldığı yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım ödemesi alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu kaydeden sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? İki yıl geri ödemesiz 150 bin TL evlilik kredisinde son durum!

Hazır olun! İslam Memiş gram altın için ilk kez bu rakam telaffuz etti: 3.500 TL olacak!

Kayseri'de imarlı iki arsa satılacak!


Geri Dön