02 / 05 / 2024

Evde Bakım Yardımı yatan iller listesi! İl il açıklandı! Hemen bakın!

Evde Bakım Yardımı yatan iller listesi! İl il açıklandı! Hemen bakın!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödemesi yapılan evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırılıyor. Normalde her ayın 15'i ila 30'u arasında yatırılan evde bakım parasının Ramazan Bayramı nedeniyle hesaplara yatırılıp yatırılmadığı merak ediliyor. İşte detaylar...



Evde bakım aylıkları hesaplara yatmaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında start verilen "Evde Bakım Yardımı" ile, ihtiyaç sahibi ağır engelli yakınıyla bakımını üstlendiği için çalışamayan kişilere destek verildiğini hatırlattı.

Evde Bakım Yardımı yatan iller listesi! İl il açıklandı! Hemen bakın!

Bakan Yanık, 2023 Ocak-Temmuz dönemi kapsamında Evde Bakım Yardımı'nın 3 bin 336 liradan 4 bin 336 liraya yükseltildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Yardıma muhtaç engelli yurttaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı ödemeye başladık. Bu ay 568 bin yurttaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanıyor. Ödemelerin tüm ihtiyaç sahiplerine hayırlı olmasını dilerim. Engellilik kapsamındaki Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun hiçbir bireyi geride bırakmayan toplum vizyonu ile sürdürerek ihtiyaç sahiplerinin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın sosyal hayatın her birimine aktif ve bağımsız katılımlarını sağlamak olduğunu da altını çizmek istiyorum.”

İşte detaylar...


Geri Dön