04 / 05 / 2024

Tapuda düşük harç

Tapuda düşük harç

Gayrimenkul alım satımı sırasında ortaya çıkan abartı fiyatlara yeni düzenlemeler geliyor. Yeni dönemde 200 bin liralık bir ev, düşük harç ödenmesi için 80 bin lira gösterilemeyecek.

Tapuda düşük harç ödeme dönemi bitiyor!

Düşük harç ödenmesi için 150 bin liralık bir evin tapuda 20 bin lira gösterilmesi dönemi bitiyor. Belediye, banka gibi farklı kurumlar tarafından yapılan bir değerlere standart getirilecek.

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2022 yurt dışı çıkış harcı pullarına ne kadar zam geldi?

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre; 2022 yılında geçerli olmak üzere yurt dışı çıkış harçlarına zam yapıldı. Daha önce 50 Türk lirası olarak satılan yurt dışı çıkış harç pullarına, yüzde 200 zam yapıldı. Peki yurt dışı çıkış harcına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

50 TL'ye çıkan yurt dışı çıkış harcı TOKİ'ye aktarılacak!

Yurt dışına çıkış yapan TC vatandaşlarından çıkış başına alınan harç miktarı 50 liraya çıkarılacak. Harcın çıkış başına Cumhurbaşkanınca 15 liradan düşük bir miktar belirlenmesi halinde belirlenen miktar TOKİ'ye aktarılacak, kalan miktar genel bütçeye gelir kaydedilecek...

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Tapuda konut bedelini düşük gösteren yandı!

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Kadastro kontrollük harçları 2014!

Bugün yayımlanan 29028 sayılı Resmi Gazete'de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı. İşte kanunda yer alan kadastro kontrollük harçları 2014..

Gayrimenkul değerine standart geliyor!

Düşük harç ödenmesi için 150 bin liralık bir evin tapuda 20 bin lira gösterilmesi dönemi bitiyor. Belediye, banka gibi farklı kurumlar tarafından yapılan değerlere standart getirilecek...

Emlak Konut 28 Nisan toplantısı için genel kurul bilgilendirme dökümanı yayınladı!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 28 Nisan toplantısı için genel kurul bilgilendirme dökümanı yayınladı...

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki geldi!

Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki!

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi. MÇD yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yaptı

Tapuda düşük harç Haberi

Tapuda düşük harç

Tapuda düşük harç ödeme sorununu bitirecek adım atılıyor. Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında tartışma konusu olan değerleme sorununu çözüme kavuşturuyor. Buna göre her şehrin ve ilçenin konut değerleri yeniden belirlenecek. Belediyelerdeki rayiç bedel yerine güncel verilerin yer aldığı konut ve arsa değerleri sisteme girilecek. Değerleme haritasının tam olarak devreye alınmasıyla birlikte tapudaki harç oranlarının da düşürülmesi konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Maliye Bakanlığı’nın uzun süredir gündemde olan çalışmayı yeniden ele aldığı belirtiliyor. Üst düzey bir Bakanlık yetkilisi, gayrimenkul değerinin uluslararası kriterlere göre belirleneceğini söyledi. Değerlemede, hastane, okul, metro, alışveriş merkezi gibi yerlere uzaklık göz önünde bulundurulacak. Evin ana cadde üzerinde olup olmadığı, kat izni ve ilave imar hakkı gibi tüm verilerde gayrimenkulün değeri belirlenirken göz...