30 / 04 / 2024

tapuda eklenti alanları nelerdir

tapuda eklenti alanları nelerdir

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler, eklenti olarak tanımlanıyor. Peki eklenti kapsamına giren alanlar nelerdir? İşte eklenti bölümleri...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda eklenti olarak görünen bölümler mülk sahibine mi ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentilerin ev sahibine mi apartmana mı ait olduğunu kaleme aldı.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda eklentinin belirtilmemesi sorun olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı.

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Konutta metrekare belirsizliği sona erdi!

Gayrimenkul sektöründe sorun haline gelen metrekare meselesi çözüme kavuştu. Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayn belirtilmesi zorunlu olacak.

Net ve brüt metrekareler ayrı ayrı belirtilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Maketten konut satışlarında sözleşmelerde neler değişiyor?

Maketten konut satışında net-brüt oyunu son buluyor. Artık tüm daire ve eklenti alanları net ve brüt olarak ayrı ayrı sözleşmelerde 6 kriter halinde belirtilecek.

Konut satışında metrekare belirsizliği bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Konutların net ve brüt metrekarelerinin belirtilmesi zorunlu olacak!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin bilgi verdi..

Konutlarda metrekare net ve brüt olarak ayrı ayrı belirtilecek!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

tapuda eklenti alanları nelerdir Haberi

tapuda eklenti alanları nelerdir

Eklenti kapsamına giren alanlar!

Eklenti; Medeni Kanunun 686 ncı maddesinin ikinci fıkrasında “Eklenti, asıl şey malikinin anlaşılabilen arzusuna veya yerel âdetlere göre, işletilmesi, korunması veya yarar sağlaması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen ve kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır maldır.” şeklinde açıklanıyor.


Bilindiği üzere eklentiler; Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler oluyor. Eklenti ilişkisi ancak iki mal arasında söz konusu oluyor.


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında eklenti kapsamına giren alanlar şu şekilde sıralanıyor:


II- Bağımsız Bölümlerle Eklentiler ve Ortak Yerler Arasındaki Bağlantı

MADDE 6 – 

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler,...