07 / 05 / 2024

Tapuda noter tepkisi

Tapuda noter tepkisi

Prof. Dr. Ferruh Yıldız, tapu işlemlerinin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 'nden alınarak noterlere verilmesinin doğru olmadığını belirterek, " Birileri kamuoyu yaratmaya çalışıyor " dedi

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Evini müteahhite vereceklere şok! Noter ve tapuda bunlara dikkat!

Alzheimer hastası olan gayrimenkul sahipleri için noter ve tapu işlemleri nasıl yürütülür? Alzheimer hastası kişiler kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapabilir mi? İşte ayrıntılar...

Tapuda noter tepkisi!

Prof. Dr. Ferruh Yıldız, tapu işlemlerinin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 'nden alınarak noterlere verilmesinin doğru olmadığını belirterek, " Birileri kamuoyu yaratmaya çalışıyor " dedi

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

Tapuda intifa hakkı ne demek?

Tapuda intifa hakkı, taşınmaz mala sahip olan kişinin taşınmaz maldan kullanma ve yararlanma hakkını başkasına devretmesine deniyor.Peki tapuda intifa hakkı ne demek?Tapuda intifa hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

Tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Cins değişikliği, ilgili parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesini sağlamak için yapılan düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler!

Bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için tapuda cins değişikliği yapılıyor. İşte tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler...

Tapuda takas nasıl yapılır?

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

Tapuda takas nedir?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Peki, tapuda takas nedir? Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evraklar nelerdir? Ne kadar harç ödenir?

Tapuda döner sermaye ne kadar?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi için alınan ücrete deniyor. Peki, tapuda döner sermaye ne kadar?

Tapuda noter tepkisi Haberi

Tapuda noter tepkisi


Harita Mühendisleri İş adanılan Derneği tarafından, Dedeman Otel'de 'Büyük Türkiye Yolunda Sürdürülebilir Taşınmaz Yönetim Zirvesi' düzenlendi. Programa Vali Muammer Erol, Harita Mühendisleri İşadamları Demeği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bulut, akademisyenler ve çok sayıda harita mühendisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hasan Bulut, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Kamu ve özel sektör işbirliğine dikkat çeken Bulut, "Taşınmazlar ile ilgili düşüncelerimizi çeşitli kamu kurumlarına, bakanlıklara, meclise ve basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttık. Yeni kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Amaçlarımız ve birtakım hedefleriniz bulunmakta. 


Derneği kurarken, harita ve kadastro sektörüne katkıda bulunacağını düşündük. Bu yönde çal ışın al ar başlatacağız. İnsan dünyaya gelirken 3 tür özgürlükle doğar. Bunlar yaşam özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve mülkiyet özgürlüğüdür. Biz işin mülkiyet özgürlü kısmındayız. 

Mülkiyet özgürlüğünün öncüleriyiz. 


Sektörümüz kamu- özel işbirliği ile...