05 / 05 / 2024

tapuda sahte beyan

tapuda sahte beyan

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Tapuda gerçek satış beyanı fırsatı!

Geçen ay yapılan düzenleme ile tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlenmişti. İndirim 30 Eylül 2017’ye kadar geçerli.

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Emlak beyan değerini gösteren belge kaç sene geçerli?

Tapuda yapılan satış işlemi için tapu müdürlüğüne bazı belgelerin teslim edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, satış için belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belge kaç sene geçerli?

Tapuda bedelin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satımları için ödenen harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, satış bedeli az beyan edilirse ne olur? Tapuda bedelin az gösterilmesi cezası nedir?

Tapuda sahte vekalete dikkat!

Tapudaki eski usul düzenlemeleri kullanan dolandırıcılar, sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait arsa ya da evleri üçüncü kişilere satıyor.

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Tapuda emlak beyan değeri nedir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak beyan değeri nedir? Tapu harcı hesabı nasıl yapılır?

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Tapuda sahte evraklara dikkat edilmeli!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan"Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın.Konut alırken acele etmeyin" uyarısında bulundu.

Konut alımında nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul uzmanları tüketicileri uyarıyor: "Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın." Birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyen küçük yatırımcılar tapu aşamasında bazı pürüzlerle karşılaşabiliyor.

tapuda sahte beyan Haberi

tapuda sahte beyan

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için dört koldan harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı. 


Evini düşük gösterenlere aradaki vergi ve gecikme zammıyla birlikte 2-10 bin lira arasında değişen cezalar kesildi. Maliye, gayrimenkulde alım satımların gerçek bedel üzerinden yapılmasını teşvik etmek için broşürler hazırladı. Maliye, gayrimenkullerin gerçek değerinden gösterilmesi, emlak vergisinde kaybın son bulması ve tapuda rayiç bedele son verilmesi konusunda önemli adımlar atıyor. Emlak şirketleri, belediyeler, bankalar tarafından belirlenen konut değerleri konusunda da standart getirilmesi hedefleniyor. Gelir İdaresi hazırladığı broşürle "risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin" çağrısı yaptı.


ALANA DA SATANA DA CEZA


Tapuda eksik konut bedeli ödeyenlere aradaki farkla beraber...