09 / 01 / 2025

tapuda takas masrafları

tapuda takas masrafları

Takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Tapuda takas işlemleri için tapu dairesinde masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı nasıl hesaplanır?

Tapuda takas nasıl yapılır?

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Tapu işlemlerinde hangi masraflar çıkıyor?

Tapuda devir işlemleri esnasında tapu ve kadastroda satıcı ve alıcın için çeşitli masraflar bulunuyor. Peki, tapu işlemleri esnasında hangi masraflar isteniyor? İşte detaylar...

Gayrimenkul alacaklar dikkat! Tapu masrafları ne kadar?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler devir işlemleri için tapuda belirli masrafları ödüyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte detaylar...

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

4 soruda tapuda takas işlemleri!

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Bu işleme trampa adı veriliyor. Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapuda hibe masrafları 2015!

Tapuda hibe işlemlerinin gerçekleşebilmesi için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda hibe masrafları ne kadar? İşte, tapuda hibe masrafları 2015!

Tapu takas için gerekenler!

Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gerekenler!

tapuda takas masrafları Haberi

tapuda takas masrafları

Tapuda takas harcı nasıl hesaplanır?

Takas,  bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor.  Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz olabiliyor. 


Takas, edilecek taşınmaz malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor.  Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Tapu sicil müdürlüğünün takas işlemlerinde değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor.  Değerlerin eşit olmadığından bahisle akdi yapmaktan kaçınması da mümkün değil.


Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.. Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların takası yapılması da mümkün oluyor.


492 sayılı Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifesinin 20/a pozisyonu gereğince, taşınmaz malların, takas yolu ile devir ve iktisabında taşınmaz malların genel beyan döneminde belirlenen değerinden (diğer yıllarda bir önceki senenin...