23 / 11 / 2024
fuzul

Tapuda trampa şartları neler

Tapuda trampa şartları neler

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda trampa şartları neler?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Peki, bu işlem için ödenecek 2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Tapu trampa için gerekli evraklar!

Taşınmaz mal sahipleri, tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem tapuda yapılacak trampa ile mümkün oluyor. Peki, tapu trampa için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki, tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

2015 trampa harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, tapu trampa işlemi için gerekenler neler? İşte, tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa şartları!

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda trampa şartları neler?

Tapuda trampa harcı 2015!

Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen trampa işlemi için harç ödenmesi yapılması gerekiyor. İşte, tapuda trampa harcı 2015!

Tapuda trampa şartları neler Haberi

Tapuda trampa şartları neler

Tapuda trampa şartları!

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Trampada (takasta) değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor.


Trampa edilen mallar arasında değer denkliği söz konusu ise de bu husus sadece tarafları ilgilendiriyor.  Ancak trampa edilen taşınmazlar arasında değer farklılıkları varsa aradaki değer farkı ve bu farkın tahsil şekli tapu sicil müdürlüğünde düzenlenecek resmi senette belirtilebiliyor. 


Trampaya konu taşınmazların rayiç değerlerinin bilinmesi gerekiyor. Bu değer asgari olarak taşınmazların ilgili belediyeye beyan edilen emlak vergisi beyan değeri olarak karşımıza çıkıyor.  Trampada mallar bölünebilir türden değilse değişim yine güçleşiyor ve hatta malın türüne göre, bazen yapılamıyor.  


Trampa işleminde istenen belge ve bilgiler... 

1) Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senetleri, yoksa taşınmaz malın ada...