07 / 05 / 2024

Tapuda yazan yönetim planı şerhi

Tapuda yazan yönetim planı şerhi

Yönetim planı, apartman veya sitedeki yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, tapuda yazan yönetim planı nedir?

Sitelerde yönetim planı tescil edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 blok, 140 bağımsız bölümlü sitemizin ilk yönetim planı 2007 tarihli ve tapuda tescilli. 2010’da yeterli çoğunluk ile onay almış olan yeni yönetim planının, tapuda şerh edilmiş olmasa dahi geçerli plan olduğunu anlıyorum. Doğru yorumluyor muyum?' sorusunu cevapladı.

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Yönetim Planı tapuda kontrol edilmeli!

Kat mülkiyetli bir taşınmazın tapusuna kontrol ettiğimizde Yönetim planı ve karşısında yönetim planının yapıldığı tarih bulunmaktadır. Gayrimenkul hukuku uzmanı Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor.

Ali Güvenç Kiraz: Tapuda yönetim planına bakmadan ev satın almayın!

Evet yazının başlığında da olduğu gibi vatandaşlarımızı bu konuda ciddi bir şekilde uyarmaktayız. Yönetim planı bir apartman veya sitenin Anayasa’sı niteliğindedir..

Tapuda yazan yönetim planı nedir?

Yönetim planı, apartman veya sitedeki yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, tapuda yazan yönetim planı nedir?

Avrasya Petrol'ün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Yücel gözaltına alındı!

Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Yücel gözaltına alındı

GSD Denizcilik ve İnşaat'ta kimler yönetim kadrosunda

GSD Denizcilik ve İnşaat'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten M. Turgut Yılmaz'ın yanı sıra Akgün Türer, Murat Atım, Ergün Aral, Cezmi Öztürk, Eyüp Murat Gezgin, Ekrem Can ve Sedat Temeltaş görev yapıyor

Ünye Çimento'da Celalettin Çağlar yönetim kurulu başkanı oldu!

Ünye Çimento'da Celalettin Çağlar Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı

Pimaş Plastik İnşaat'ta yönetim kurulu adayları belli oldu!

Pimaş Plastik İnşaat Malmezeleri'nde genel kurula teklif edilecek yönetim kurul adayları belli oldu

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Buyaka Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kitapçı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Buyaka Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kitapçı'yı konuk ediyor

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın: İslam'ın 6'ncı şartı şirket kurmak olsun!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Şirket kurmak o kadar önemli ki, eğer ‘İslam'ın 6'ncı şartı ne olsun' deseler, ben ‘Şirket kurmak' derim" dedi

Çimbeton yönetim kuruluna İlhan F. Gürel ve Taha Aksoy atanacak!

Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları yönetim kuruluna bağımsız adaylar olarak İlhan F. Gürel ve Taha Aksoy'un atanması için genel kuruldan izin alınacak

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Öztürk!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Öztürk'ü konuk ediyor

Tapuda yazan yönetim planı şerhi Haberi

Tapuda yazan yönetim planı şerhi

Tapuda yazan yönetim planı nedir?

Yönetim planı, apartman veya sitedeki yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olup; Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanununa ve genel hükümlere göre karara bağlanıyor.


Tapuda yazan yönetim planı..

Yönetim planı kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken toprak sahibi ve müteahhit arasında düzenleniyor. 


Söz konusu yönetim planı, sonradan diğer kat maliklerinin de istekleri doğrultusunda ortak alınan kararlarla değiştirilebiliyor. 


Bu değiştirilme sonrasında ise yönetim planının son hali tapu kütüğüne şerh edilmesi gerekiyor.


İlk hazırlanan ve tapuya şerh edilmiş olan yönetim planının yerine yenisi kat maliklerinin seçeceği bir temsilci aracılığıyla değiştirilir.


Yönetim planı değişikliği..

Yönetim planının değiştirilmesi için...