25 / 07 / 2024

Tapusuz ev af süresi

Tapusuz ev af süresi

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre uzatıldı. Söz konusu af 3 yıl daha devam ediyor.

Uzman isim uyardı: Konut satın alırken sakın tapusuz işlem yapmayın!

Ev sahibi olmak isteyenlere düşük maliyetler ve ödeme kolaylığı sunan Maliyetine Ev’in Kurumsal İletişim Müdürü Meryem Tuncer, tapusuz ev almanın riskleri konusunda uyarılarda bulundu.

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Satın aldığınız ev çöp olabilir!

Pandemi ile birlikte şehir kalabalığından kaçmak isteyen vatandaşlar uzak yerlerden arsa aldı ve bazıları bu süreçte arsalara ev yaptırdı. Uzmanlar 'imar affı gelecek' vaadiyle satılan arsalar ve tapusuz evler konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Tapusuz ev kalmayacak!

Konut Piyasası Takip Sistemi hayata geçiriliyor. Nisan ayına kadar konut stoku çıkarılacak. Tapusuz ev kalmayacak.

Tapusuz ev almayın!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ev alacak vatandaşları uyardı. Başkan Sekmen, "Tapusuz ev almayın" dedi.

Necmettin Afşin oğlunun evine gitmek için üst geçit yaptırdı!

Yüreğir ilçesinde kahvehane işletmeciliği yapan Necmettin Afşin, oğlu Orhan Afşin'i evlendirdi. Afşin, altı kahvehane olan 2 katlı evinin bulunduğu sokağın karşı tarafına da oğluna iki katlı ev yaptırdı. Baba ile oğlun evini ortadan geçen sokak ayırıyordu

Tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefleri arasında ev sahipleri de yer alıyor. Ev sahipleri, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Aydın'da tapusuz evlere elektrik bağlanmıyor!

Aydın'ın büyükşehir olması, Koçarlı ilçesindeki tapusuz mahallelerde oturanların sıkıntısını arttırdı. Tapusuz arazilerine, evlenecek çocukları için ev yaptıranlar, elektrik bağlatamıyor.

Tapusuz ev nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları devam eden bu nedenle henüz tapusu olmayan taşınmaz malların satın alınmak istenmesi halinde, satış sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, tapusuz ev nasıl alınır? Sözleşme nasıl hazırlanır?

Tapusuz vatandaşa müjde!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı. Yeni tarih 31 Mayıs 2018.

Tapusuz evlere mülkiyet hakkı tanıyan af 3 yıl daha uzadı!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre uzatıldı. Söz konusu af 3 yıl daha devam ediyor.

Tapusuz eve af kanunu 3 yıl uzatıldı!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı.

Tapusuz eve af geliyor!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı..

Tapusuz ev af süresi Haberi

Tapusuz ev af süresi
Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre uzatıldı. Söz konusu af 3 yıl daha devam ediyor. Af kapsamında şimdiye kadar işlemlerini halledemeyen ve tapularına bir türlü kavuşamayan çok sayıda vatandaş sürenin daralması ile birlikte harekete geçmiş, çeşitli yollardan sesini duyurarak sürenin uzatılmasını talep etmişti. Yapılan son süre uzatımı ile birlikte kanunun yürürlükten kaldırılacağı yeni tarih 31 Mayıs 2018 olarak belirlendi. İmar affı kanunu, zamanında bir takım geçici belgeler ile ya da izinsiz olarak yapılan yapılarda hayatlarını sürdüren vatandaşı mevcut mülk üzerinde hak sahibi olarak...