24 / 07 / 2024

tapusuz konutların kentsel dönüşümdeki durumu

tapusuz konutların kentsel dönüşümdeki durumu

Kentsel dönüşüm kapsamında; riskli alanlarda yer alan veya riskli alanlarda yer almayan ancak riskli olan yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşümde tapusuz evler!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, bu uygulamaya yapı malikleri ya da arsa malikleri başvurabiliyor. Peki, tapusuz konutların kentsel dönüşümdeki durumu nedir? İşte kentsel dönüşümde tapusuz evler..

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ankara’da kentsel dönüşümde yapılmayan konutların belediyeye maliyeti 2,2 milyar TL!

Ankara'da Melih Gökçek döneminde hayata geçirilmek üzere başlanan fakat tamamlanamayan "kentsel dönüşüm" projesi kapsamındaki konutların belediyeye maliyeti 2,2 milyar lira olduğu açıklandı.

İzmir deprem konutlarının ihalesi Mart'ta!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Yatay mimariye göre inşa edilecek deprem konutlarının ihalesi Mart ayında yapılacak. 

Kocasinan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak'ta!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Acil dönüşmesi gereken konutların tespit süreci hızlanmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "Türkiye’nin güvenli yapılara kavuşması amacıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm, sadece bina dönüşümü olarak görülmemeli. Acil dönüşmesi gereken konutların tespitine devam edilerek sürecin hızlandırılması çok önemli" dedi...

Şırnak halkı TOKİ Konutları'nın teslim edilmesini istiyor!

Şırnak’ta 4 yıl önce TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, konutların bir an önce bitirilerek hak sahiplerine verilmesini talep etti.

Kırşehir 3. Etap TOKİ konutlarının sahipleri belirlendi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ 3. etap konutlarının sahiplerinin kura ile belirlendiğini açıkladı.Bağbaşı kentsel dönüşüm alanındaki 2 bin 712 konutluk projede sona gelindi. 

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatı başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yusuflar Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan Saçaklızade Mahallesi’ndeki konutların inşaatı başladı.

Erzurum Sancak Konutları'nın temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sancak Konutları'nın temelini attı.

TOKİ Denizevler Dönüşüm Konutları'nın ihalesi 14 Mart’ta!

Kocaeli Gölcük Bayanlar Meclisi şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Denizevler Kentsel Dönüşüm TOKİ konutlarının yapım ihalesi 14 Mart’ta yapılacağı söyledi.

Çanakkale'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden yapılandırılacak olan İsmet Paşa Mahallesi Sosyal Konutların Kentsel Yenileme toplantısının ilki gerçekleşti. Çataltepeliler Derneği'nde gerçekleşen toplantının ilkine hak sahiplerinin katılımı yoğun oldu.

Bursa 1050 Konutlar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazarlarından N. Nuri Yavuz bugünkü yazısında Bursa 1050 Konutlar’da kentsel dönüşümün başlayacağını anlattı. İşte N. Nuri Yavuz'un o yazısı...

Adana Yüreğir'de konutların yüzde 80'ninden fazlası ruhsatsız!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu Yüreğir'deki konutların yüzde 80'ninden fazlası deprem yönetmenliğine uygun olmayan ve ruhsatsız yapılardan oluşan konut olduğunu belirtti.

tapusuz konutların kentsel dönüşümdeki durumu Haberi

tapusuz konutların kentsel dönüşümdeki durumu

Kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında; riskli alanlarda yer alan veya riskli alanlarda yer almayan ancak riskli olan yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor.


Riskli alan: Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alanlar olarak karşımıza çıkıyor.


Riskli yapı ise; Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıya deniyor. 


Peki, riskli olarak tespit edilen yapının tapusuz olması halinde ne olur? Kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?


Kanunen kentsel dönüşümden ancak yapı malikleri ya da arsa...