02 / 05 / 2024

taraklı kerpiç evleri

taraklı kerpiç evleri

Sakarya'nın reklam filmlerinin çekildiği 'Sakin şehir' Taraklı İlçesi' nde her biri 100-150 yıllık olan kerpiç evler ve tarihi yapılar, turizm amaçlı kullanılmak için restore ediliyor....

Yeniden yükselen kerpiç lüks binalara da girdi!

Toprağın alçı ve kireç ile karıştırılarak elde edilen yeni nesil kerpiç malzemesi, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanım alanı bulmaya başladı. Özellikle çiftlik evleri ve villa tarzı yapılar için uygun bir yapı malzemesi olan kerpiç, doğal iklimlendirme özelliklerinden dolayı da tercih ediliyo

Sonsuz Şükran köyünün kerpiç evleri betona alternatif oldu!

Konya'nın Hüyük ilçesinde sanatçılar tarafından 9 yıl önce kurulan Sonsuz Şükran köyünde inşa edilen özgün tasarıma sahip kerpiçevler, yüksek katlı beton binalara alternatif olarak ön planda tutuluyor. 

Sakarya Taraklı'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Her biri bin bir güçlükle, zor doğa koşullarında aylarca insan gücüyle uzaklardan taşınan malzemelerle yapılan Sakarya Taraklı'nın ahşap evleri ayakta zor duruyor.

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri başvuruları!

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri başvuruları 22 Şubat 2016 tarihi itibariyle başlıyor. Toplam 5 adet dairenin açık satışa çıkarıldığı projede 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri kurası nerede?

TOKİ Sakarya Taraklı'da 180 aya varan vade uygulanıyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen proje tamamı 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı Evleri kurası nerede?

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri kura çekilişi ne zaman yapılacak?

TOKİ Sakarya Taraklı'da yer alan 43 adet daire satışa çıkarılıyor. Projede 8 bin 994 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı Evleri kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri kura çekimi!

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri kura çekimi 4 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 8 bin 994 TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor.

TOKİ Sakarya Taraklı kura çekilişi ne zaman?

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri fiyatları 74 bin 947 TL'den başlıyor. Başvuruları sona eren projede 43 adet daire satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı kura çekilişi ne zaman?

Sakarya Taraklı'da ev fiyatları uçtu!

Bundan birkaç sene evvel yolu bile bilinmeyen, tarihi Osmanlı evleri, 498 yıllık tarihi camisi ve bozulmamış doğası ile dikkat çeken Taraklı,şimdi artık ziyaretçi akınına uğruyor.

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri başvuru işlemleri!

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri başvuru işlemleri için bugün son gün. Toplam 43 adet konutun satışa çıkarıldığı projede başvuru bedeli olarak minimum 2 bin TL ödeniyor.

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri son başvuru tarihi!

Toplamda 43 adet dairenin satışa sunulacağı Sakarya Taraklı TOKİ Evleri son başvuru tarihi 16 Ekim 2015 olarak belirlendi.

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri başvuruları!

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri başvuruları için son gün 16 Ekim. Toplamda 43 adet dairenin açık satışa çıkarıldığı projede 8 bin 994 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Sakarya Taraklı Konutları başvuruları!

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri için başvurular devam ediyor. Toplam 43 dairenin satışa çıkarıldığı projede 180 ay vade fırsatı sağlanıyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı Konutları başvuruları ne zaman bitecek?

taraklı kerpiç evleri Haberi

taraklı kerpiç evleri

Sakarya'nın en eski yerleşim bölgesi olan Taraklı'da 3 yıl önce 'Mümkünlü Kasabası' adıyla çekilen bir reklam filmi ilçeye olan ilgiye arttırdı. İlçeye ayrıca 'Sakin Şehir' ünvanı verilmesinden sonra buraya her hafta turlar düzenlenmeye başlandı. Eski konak ve evler de ziyaretçilerin akınına uğradı. Buradaki ilginin giderek artması üzerine, bazıları yıkılmaya yüz tutmuş 100-150 yıllık, Osmanlı mimarisi ile yapılmış kerpiç evler, çeşitli üniversitelerin mimarlık fakültesi öğretim görevlisi ve öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirilmesiyle yenilenmeye başlandı. Restorasyon ekibinde yer alan Taraklılı İsmail Topuz kerpiç evlerin restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık ve ÇEKÜL Vakfı ile TOKİ'nin desteklediği restorasyon çalışma kapsamında, geçmişi geleceğe taşımaya katkı sağladıklarını ifade eden Topuz, şunları kaydetti:


"Taraklı'daki restorasyon çalışmalarını bir yandan devam ettirirken diğer...