17 / 05 / 2024

taraklı tarihi fenerli konak

taraklı tarihi fenerli konak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı.

Sakarya'nın tarihi konakları yoğun ilgi görüyor!

Merkezi İtalya'da bulunan sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Sakarya'nın Taraklı ilçesi, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örnekleri, bozulmamış tarihi dokusu, el sanatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sakarya Taraklı meydan çalışması başladı!

Taraklı meydan çalışmasının başlatıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölge hem zengin sosyal donatı alanlarına hem de tarihi dokuyla uyumlu yepyeni bir görünüme kavuşacak” dedi.

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri başvuruları!

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri başvuruları 22 Şubat 2016 tarihi itibariyle başlıyor. Toplam 5 adet dairenin açık satışa çıkarıldığı projede 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

Taraklı Meydan Projesi hayata geçiriliyor!

Taraklı Meydan Projesi ile ilgili hazırlıkların sona erdiğini açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Taraklımızın tarihi dokusu ile uyumlu 2 bin 500 metrekarelik alana yayılan bir meydan inşa edeceğiz." dedi

TOKİ Sakarya Taraklı kura çekiliş tarihi!

TOKİ Sakarya Taraklı kura çekiliş tarihi açıklandı. Toplam 43 adet konutun satışa sunulacağı projede 366.41 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

Sakarya Taraklı'da ev fiyatları uçtu!

Bundan birkaç sene evvel yolu bile bilinmeyen, tarihi Osmanlı evleri, 498 yıllık tarihi camisi ve bozulmamış doğası ile dikkat çeken Taraklı,şimdi artık ziyaretçi akınına uğruyor.

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri son başvuru tarihi!

Toplamda 43 adet dairenin satışa sunulacağı Sakarya Taraklı TOKİ Evleri son başvuru tarihi 16 Ekim 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Sakarya Taraklı son başvuru tarihi!

TOKİ Sakarya Taraklı projesinde 43 daire açık satışa sunuluyor. TOKİ Sakarya Taraklı son başvuru tarihi 16 Ekim 2015 olarak belirlendi.

Sakarya Taraklı TOKİ son başvuru tarihi!

Sakarya Taraklı TOKİ son başvuru tarihi 16 Ekim 2015 olarak belirlendi. Yüzde 12 peşinatta, kalan bedel için 180 ay vade uygulanan projede 8 bin 994 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Taraklı Konakları turistlerin ilgi odağı oldu!

Osmanlı dönemine ait nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, "2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen Taraklı'nın meşhur konakları, tatilde turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı

Taraklı'nın tarihi konakları turistlerin ilgi odağı!

Taraklı ilçesindeki tarihi konaklar, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak mekanı oldu.Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyayla tanınan ilçe, bayramda da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın restorasyonu bitti!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı.

Sakarya Taraklı'ya yeni bir meydan kazandırılacak!

Sakarya’nın tarihi merkezi Taraklı’ya yeni bir meydan kazandırılacak. İnşa edilecek yeni meydan projesi, ilçenin özgün mimari yapısı ile uyumluluk göstererek, yeşil alanları, oturma grupları ve aydınlatması ile Taraklı’nın simgesi olacak.

taraklı tarihi fenerli konak Haberi

taraklı tarihi fenerli konak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı. 


Açılışta konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, geleneksel mimarinin güzel örneklerinden biri olan Fenerli evin Taraklı'ya önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.


İsen, "Taraklı'da altyapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla çok daha büyük gelişmeler sağlanacaktır. Bu gelişmelere her zaman katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.


SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da 19. yüzyıl sonlarında Hacı Haşim Ağa tarafından yaptırılan Fenerli Konak'ın, cihannüma (fener) katı özelliğiyle benzer yapıların günümüze kalan tek örneği olduğunu söyledi.


Konak'ın gerekli müze çalışmalarının tamamlanmasıyla yaşayan müze olarak hizmet vererek şehrin turizm yaşamına canlılık kazandıracağını ifade eden Kösemusul, "Sakarya'mız sanayide, ticarette, tarım ve turizmde her alanda bir cennet. Şehir olarak güçlü bir potansiyele sahibiz....