04 / 05 / 2024

tarihî kilise

tarihî kilise

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli’de, Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya antik kentinde bulunan kilisenin restorasyonuna 750 bin lira destek vererek çatısını yaptırıyor.

3600 ek gösterge için kritik tarih belli oldu! Emeklilik için bekleyenler dikkat!

Milyonlarca memurun heyecanla beklediği 3600 ek göstergede çalışmalar devam ediyor. Hem memurluk için hem de emeklilikte alınan maaşı etkileyecek olan 3600 ek göstergenin çıkacağı tarih merak ediliyor. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte son gelişmeler...

Emekli ve memurların zamlı maaşlarının yatacağı tarih açıklandı!

Milyonlarca emekli ve memurun zamlı maaşlarının yatacağı tarih belli oldu. İşte çok fazla merak edilen o tarih...

Gayrimenkulde çok katlı yapılar tarih oluyor!

Pandemiyle beraber neredeyse tüm sektörlerde daha sağlıklı, çevreci, ekonomik ve fonksiyonel ürünlere geçiliyor. Gayrimenkul sektöründe de trendler değişiyor, çok katlı yapılar tarih oluyor!

Ahmet Ercan'dan Marmara Depremi için tarih uyarısı!

Son zamanlarda yaşanan depremler hakkında yorum yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ege Depremi'nde büyük depremin beklenmediğini söylerken Marmara depremi için de tarih verdi. 

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport ve AKM için tarih verdi!

AKM ve Galataport'un açılışları için tarih veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM'yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Nisan ayından itibaren ise Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz'' dedi.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Son tarih 31 Aralık! İşten çıkarılanlara yeni hak!

Milyonlarca vatandaşı sevindiren vergi borcu yapılandırması için son tarih 31 Aralık. Söz konusu kanunda prim ve vergi borcu ödemelerinin yanı sıra işten çıkarılanları da yakından ilgilendiren detaylar yer almakta.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Emlak yetki belgesi son tarih!

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken yetki belgesi alma süresi uzatılmıştı. İşte emlak yetki belgesi son tarih...

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Ayasofya'nın kopyası Suriye'de inşa edilecek: Kilise olarak kullanılacak!

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

tarihî kilise Haberi

tarihî kilise

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli’de, Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya antik kentinde bulunan kilisenin restorasyonuna 750 bin lira destek vererek çatısını yaptırıyor.



Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, belediye ile birlikte üzerinde çalıştıkları projenin GEKA tarafından onaylandığını belirtti. Kilise restorasyonunun hızlı bir şekilde bitirildikten sonra dünya turizmine açılacağını kaydeden Prof. Dr. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Laodikya, Anadolu’daki en eski yedi kiliseden birine sahip. Burası imparator Konstantin zamanında Hıristiyanlığın serbest bırakılmasıyla yapılan bir kilise. O yönüyle orijinalliği hiç bozulmamış.”



Laodikya’nın MS 4. yüzyıldan itibaren Hıristiyanlık hac güzergâhına dahil edilmesinin, kilisenin önemini ve çatı örtüsünün hızlı bir şekilde bitirilmesinin gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Şimşek, “Yılbaşından itibaren uygulamaya geçeğiz. Gelecek yıl kilisenin açılışını yapacağız. Burası açıldığında dünyanın değişik yerlerinden...