15 / 05 / 2024

tarihi Adana Mutfak Müzesi nerede

tarihi Adana Mutfak Müzesi nerede

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen 19. yüzyıldan kalma konakta, Çukurova'nın zengin mutfak kültürü gelecek nesillere aktarılacak.

TOKİ Adana Seyhan projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor! Tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Adana Seyhan TOKİ projesinin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

Adana'da depremzedeler için kurulan 514 konteynerde yaşam başladı!

Adana'nın Çukurova ilçesinde kurulan, içinde lavabo, duş, mutfak, buzdolabı, ocak ve termosifonun yer aldığı 514 konteynerde yaşam başladı...

Çay, şeker, ayçiçek dedik ama bir ürüne tarihi zam geldi! Alabilen aldı alamayan yandı

Çay, şeker ve ayçiçek yağına gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Son zamları önceden duyurduk ancak mutfak tüpüne son olarak yapılan zammın tarihi bir zam olduğu ve daha önce kendi kaleminde benzeri olmadığı detayı duyanları kahretti.

TOKİ'den Adanalı'lara büyük müjde! TOKİ'den Adana'ya 523 yeni konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ Adana projesi detayları ve ihale tarihi...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi!

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi ve proje detayları...

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, geçen yıl, kredilerin sıfır konutlarda 0,64, ikinci el konutlarda 0,74'e düşmesiyle beraber satılan 33 bin 276 konutla, kentte tüm zamanların en fazla konut satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu projesinde yer alan 21 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Adana Buruk orta gelir başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Buruk Mahallesi orta gelir grubu projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

Park Adana AVM kapanıyor!

Adana'da 3 sene önce büyük umutlarla açılan Park Adana AVM 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verme kararı aldı.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Yeni Adana Stadı ne zaman açılacak?

Yeni Adana Stadının faaliyete gireceği tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kocuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Adana Stadyumu'nun tamamlanma tarihi TBMM gündeminde!

Yeni Adana Stadyumu'nun tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

tarihi Adana Mutfak Müzesi nerede Haberi

tarihi Adana Mutfak Müzesi nerede

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen üç katlı tarihi konak, Adana Mutfak Müzesi olacak. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'nde üçüncü derece arkeolojik sit alanında yer alan 19. yüzyıldan kalma konağın, 2017'de kamulaştırıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bu çalışmanın Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı doğrultusunda Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Koruma ve Uygulama Denetim Şube Müdürlüğünce gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, üç katlı "Tepebağ Evi"nin restorasyonunun tamamlandığı bildirildi.

Son rötuşların ardından tarihi yapının, Çukurova'nın zengin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Adana Mutfak Müzesi olarak düzenleneceği belirtilen açıklamada, burada mutfak malzemelerinin yanı sıra yöresel yemek tariflerinin yer alacağı, bölgeye özgü sofra düzeninin sergileneceği...