14 / 05 / 2024

tarihi belkıs köprüsü onarıldımı

tarihi belkıs köprüsü onarıldımı

Tarihi Anadolu Selçuklu eseri olan Belkıs Köprüsü'nün ayakları ve taban kısmı sel ve su taşkınlarına karşı güçlendirildi. 7 ayaklı köprünün 3 ayağının yıpranmaya bağlı restorasyonu ve taban güçlendirilmesi yapıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

TOKİ Taşköprü emekli projesinde sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Kastamonu Taşköprü emekli projesi için son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

Koyunbaba Köprüsü'ndeki çalışmaların durmasına tepki!

Çorum’un Osmancık ilçesinde ek proje nedeniyle tarihi Koyunbaba Köprüsü’ndeki çalışmalara ara verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

tarihi belkıs köprüsü onarıldımı Haberi

tarihi belkıs köprüsü onarıldımı


Antalya'da Tarihi Anadolu Selçuklu eseri olan Belkıs Köprüsü'nün ayakları ve taban kısmı sel ve su taşkınlarına karşı güçlendirildi. 230 metre uzunluğunda 7 ayaklı köprünün 3 ayağının yıpranmaya bağlı restorasyonu ve taban güçlendirilmesi yapılarak sel ve su taşkınlarına karşı dirençli hale geldiği belirtildi. Antalya'nın Serik ilçesi Belkıs beldesi sınırları içinde bulunan tarihi köprü Manavgat-Serik ilçelerini birbirine bağlıyor.


MS 4. yüzyılda yapılan köprü, yıkılmaya bağlı 8 asır önce Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubat tarafından yeniden yapıldığı ve yöre insanı tarafından 'Eski Köprü', 'Köprü Pazar', 'Sultan Alaaddin' ve 'Belkıs' gibi çeşitli isimlerle anılıyor. Tarihi köprü, 3 yıl önce bölgede meydana gelen şiddetli yağışlarda köprünü bir ayağında oluşan derin oyuklar nedeniyle yıkılma tehlikesi geçirmişti.Günümüzde Serik ve Manavgat ilçelerini birbirine bağlayan köprü, yılın 12...