03 / 05 / 2024

Tarihi Beykoz Kışlası kime devredildi

Tarihi Beykoz Kışlası kime devredildi

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Tarihi Radif Kışlası'nın restorasyonuna Çorum Valiliği'nden destek!

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma restorasyonu süren ancak ödenek sorunu nedeniyle yüzde 35’lik kısmı geciken Tarihi Redif Kışlası’nın tamamlanabilmesi için valilikten destek talep etti. 

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Tarihi İpar Köşkü 270 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy, Çiftehavuzlar'da ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından 1901 yılında yaptırılan Tarihi İpar Köşkü 270 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Rami Kışlası'nın son hali havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'ndaki son durum havadan görüntülendi. 

Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık, 3-5 yılda 15 milyar dolara çıkarırız" dedi...

Kastamonu'daki Tarihi Taş-Köprü restore ediliyor!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, restorasyonu devam eden Tarihi Taş-Köprü’de incelemeler yaptı.

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.

Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınıyor!

Binalarının yüzde 70’i risk altında bulunan ve 500 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınacak. İmara kapalı olan donatı alanları üzerine yapılmış 16 bin konutunda taşınmasını kapsayan dev proje ile Esenler 2 millet bahçesine kavuşacak.

Metris Kışlası'na konut projesi geliyor!

İstanbul Esenler'deki Metris Kışlası için son karar çıktı. Hazırlanan projeyle araziye konut projesi yapılacak. 

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Tarihi Beykoz Kışlası kime devredildi Haberi

Tarihi Beykoz Kışlası kime devredildi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Beykoz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmanlı döneminde askeri amaçla inşa edilen tarihi bina metruk haldeyken belediyenin girişimleriyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edilerek 2012 yılında ilçeye kazandırıldı.

Sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne devredilen Beykoz Kışlası askeriyeden sanayiye kadar farklı amaçlarla kullanılan kışla binası, Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü olarak insanlığa hizmet verecek. 

Tarihi kışlanın ön cephesinde bir kitabe, Osmanlı tuğrası, kemerli bir giriş kapısı ve kemerlerin oturduğu sütun başlıkları...