29 / 04 / 2024

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.



Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüp Sultan'da 200 dönümlük bir alanda hayata geçirilen projeyi inceledi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, 250 yıllık Rami Kışlası’nı, Türkiye’nin cazibe merkezine getirecek projede çalışmalar son sürat sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesiyle Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'ndaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

 

İNŞAATIN YÜZDE 45'İ TAMALANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planı kapsamına yer alan projenin önemini anlatan Ersoy, “Yüz günlük eylem planında Rami Kışlası'nda devam eden inşaatlar da önemli rol oynuyor. Bu kapsamda inceleme yapıyoruz. Projeyi nasıl daha hızlandırabiliriz diye inceleme yapıyoruz. Hızlandıracak birkaç detay üzerinde konuştuk. Onları da hızlı bir şekilde sonlandırırsak projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. 100 günlük eylem planı içinde bu ikinci inşaat bölümünün yüzde 20'den yüzde 45'lik tamamlanma oranına getirilmesi var. Çok önemli bir engel yok gibi. Onları hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bizim için esas önemli olan projenin tamamlanması ve bittiği zaman sadece bina olarak değil, çevre düzenlemeleriyle birlikte Rami'de yaşayan halka sürdürülebilir bir ortam yaratılması, hem onların ihtiyaçlarının karşılanması hem de onlar için bir gelir kaynağı olmasıdır" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’ın da katıldığı incelemelerde yetkililerden bilgiler aldı. 


Geri Dön