29 / 04 / 2024

Yozgat yeni cezaevinin inşaatı hızlandı!

Yozgat yeni cezaevinin inşaatı hızlandı!

Yozgat’ta yapı öngörülen yeni cezaevi inşaatına hız verildi. Yozgat Eski Başsavcısı Ahmet Yavuz, 2 adet T tipi cezaevi ile 2 tanede açık cezaevinin yer alacağını söyledi.



Yozgat’ta yapı öngörülen yeni cezaevi inşaatına hız verildi. Yozgat Eski Başsavcısı Ahmet Yavuz, Yozgat’ın yeni cezaevinin kampus cezaevi olacağını, içerisinde 2 adet T tipi cezaevi ile 2 tanede açık cezaevinin yer alacağını söyledi. Cezaevleri Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile konuyu görüştüklerini kaydeden Başsavcı Yavuz, ‘’Ayrılmamıza rağmen yine Yozgat ile ilgili konuyu müzakere ettik. Burada ne tür iş yurdu açılacak ne kazandırabiliriz diye. Sayın genel müdürümüzün ve bakanlığımızın yaklaşımı, biz doğrudan kar amacı gütmediğimiz için yörenin de hammaddesine, yörenin üretimine paralel ona entegre ürünler üreten, doğrudan o piyasaya girip de oradaki esnafı, üreticiyi mağdur etmeden onlarla entegre çalışan, onarla katkı sunacak üretimlerimiz olsun istiyoruz’’ dedi. 


Yozgat’ta kurulacak olan iş yurtları müzakere sonucunda belirleneceğine de vurgu yaşan Başsavcı Yavuz, ‘’Şuan itibariyle bizim öne çıkan yönümüz Yozgat’ta daha çok tarım ve hayvancılık, buna paralel bir şey olacak diye düşünüyorum. Ama kesinleşmiş bir şey yok. Bu kurulacak atölyeler, sadece burayla sınırlı değil, birçok üretici ve büyük sanayicilerin işbirliği ile yapılıyor. Onlardan parça başı iş alıp üretim yapılıyor. Bu sebeple ürün çeşitliliği daha farklı da olabilir, ama büyük bir işletme olacağı kesin’’ şeklinde konuştu. 


Yozgat’ta iki yıl gibi bir süre ile görev yaptığını, Yozgat’ı Yozgatlıları çok sevdiğini dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, daha sonra şunları kaydetti: 


‘’Yozgat’a gelmeden Yozgat’ı seviyorduk, geldikten sonra sevgimiz katlanarak arttı. Ayrılırken buruk bir şekilde ayrılıyoruz. Yozgat halkı vatanına milletine sevdalı, birlik ve beraberliği önemseyen, milli, manevi değerlerine önem veren, bu ülkenin, vatanın, külfetini en önde yüklenen, buna gönüllü olarak koşarak giden saygı değer bir halk. Hepsine burada iki yıl süre ile hizmet etmekten büyük şeref duyuyorum. İnşallah bu hizmetlerimizin Yozgat halkı nezdinde bir yansıması olur. Biz başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyoruz. Burada bir yıl daha çalışma arzusundaydım. Ancak bunlar bizim elimizde olan tasarruflar değil. Bakanlığımızın, HSYK’nın uygun görmesi doğrultusunda Samsun’a atandım. Bizim açımızdan güzel bir ile gidiyoruz. Yozgat nüfusu küçük de olsa özgül ağırlığı büyük olan bir il, o anlamda Yozgat ile bağımız bağlantımız bundan sonra da devam edecek. Bütün Yozgat halkına teşekkür ediyorum.’’ 




Yozgat Gazetesi


Geri Dön