17 / 05 / 2024

tarihi ceneviz suru geçiş projesi ne durumda

tarihi ceneviz suru geçiş projesi ne durumda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Tünelcilik Birliği ( ITA ) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi, ITA tarafından birinci seçildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Tünelcilik Birliği ( ITA ) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dünya çapında ödül!

Dünya tünelcilik kongrelerini düzenleyen merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Tünelcilik Birliği (ITA) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.

Tarihi Kerpe Limanı, restore edilecek!

Ceneviz ve Osmanlı imparatorluğu tarafından kullanılan ve büyük kısmı su altında bulunan Kerpe Limanı, turizme kazandırılması amacıyla restore edilecek. Tarihi Kerpe Limanı, gün yüzüne çıkarılacak.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi 'nde restorasyon çalışmaları başlıyor. Kale ziyarete kapatılırken plaj ise hizmet vermeye devam ediyor.

Tarihi Ceneviz kalesi restore edilecek!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarihi kaleyi eski görünümüne kavuşturmak için restorasyon çalışması başlattığını söyledi.

Bursa'daki tarihi binalar led ile aydınlatılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Emir Sultan Cami, Ulu Cami, Bursa Saat Kulesi, Balibey Han gibi birçok tarihi mekanın yanı sıra Acemler Üst Geçidi, Emir Sultan Alt Geçidi de led teknolojisi ile aydınlatıldı. Proje; Philips ve Tasarım Elektrik ile hayata geçir

Tarihi yapılara deprem sönümleme sistemi uyguladı!

Anadolu yapı medeniyetini araştıran arkeologlar, binlerce yıldır ayakta kalan tarihi yapıların temellerinde deprem sönümleme sistemlerinin uygulandığını belirledi

Üsküdar Belediyesi tarihi binaları ücretsiz yeniliyor!

Üsküdar'ın tarihi konakları ücretsiz olarak yenileniyor. Herbirinin ayrı bir tarihi olan evler için harekete geçen Üsküdar Belediyesi ilçede birçok evi ücretsiz restore ederek sahiplerine teslim etti. Restorasyon çalışmaları sonunda 2 tarihi bina yenilend

tarihi ceneviz suru geçiş projesi ne durumda Haberi

tarihi ceneviz suru geçiş projesi ne durumda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Dünya tünelcilik kongrelerini düzenleyen merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Tünelcilik Birliği (ITA) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.


Ödül, “Environmental Initiative of the Year (Yılın Çevresel Etkileşimi)” kategorisinde “Save the History (Tarihi Korumak)” başlığıyla kazanıldı. (http://www.tunnellingawards.com/winners-2014) Ödül kazanılan proje, uluslararası jüriden de büyük övgü aldı.


Ödüle layık görülen Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi; Taksim – Yenikapı metro hattının Şişhane İstasyonu’nu Haliç Metro Geçiş Köprüsüne bağlayan kısmında bulunuyor. Ödülde, Tarihi Ceneviz Sur’u ve metro ilişkisi irdelendi. İlk projelere göre tamamen aç-kapa yöntemiyle yapılması gereken çalışma, Tarihi Sur'un yerinde korunması amacıyla özel geçiş projesine çevrildi.


Tünelin, Tarihi Sur ile kesiştiği alanda, bilim kurulu görüşleri ile birlikte Sur’un restorasyonu...