30 / 04 / 2024

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı nerede

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı nerede

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Uşak’ta bulunan Tekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Konağı 5 yıllığına gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Manisa tarihi Hacı Hasan Camisi restorasyonunda sona geliniyor!

Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Vakıflardan buranın yeniden restore edilip, sağlam hale getirilmesi hususunda destek istedik. Desteği aldık ama inşaat safhasında birtakım şansızlıklar yaşamıştık. Artık hepsinin sonuna geldik" diye konuştu...

Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’daki yalısı satışa çıktı! 

Azerbaycanlı hayırsever işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’da yer alan yalısı satışa çıkarıldı. 17 milyon TL değer biçilen 300 senelik tarihi yapının pek çok alıcısının olduğu açıklandı.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Hacı Mahmut Camii yıkılmanın eşiğinde!

1716 yılında inşa edildiği tahmin edilen Konak'taki tarihi Hacı Mahmut Camii, ilgisizlik yüzünden yıkılmanın eşiğine geldi

Ürgüp Hacı Mustafa Ağa Camii açıldı!

Ürgüp Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle restore edilen 200 yıllık tarihi Hacı Mustafa Ağa Camii, Cuma namazında ibadete açıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli'deki restorayonda çökme tehlikesi!

Hacı Bayram Veli Türbesi ve etrafından restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak mahallenin alt bölümünde kalan tarihi konaklar çökme riski ile karşı karşıya bulunuyor.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami'nin çevresi düzenleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamındaki düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde bulunan gece kulüpleri ve pavyonların yıkımı sürüyor.

Ankara Hacıbayramı Veli Camii’nin çöken duvarları yeniden inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii’nin çöken tarihi sur duvarlarını, yeniden aslına uygun olarak inşa ediliyor. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Şarkışla’da iki tarihi cami restorasyona alınıyor!

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Şarkışla ilçesindeki tarihi iki camide incelemede bulundu.İncelemelerin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karaca, Merkez Ulu Cami ve Hacıhimmetli Camisini restorasyona alacaklarını söyledi.

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde restorasyon yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Altındağ İlçesi Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı içerisinde Hacıbayram Camii çevresinde bulunan 2 tarihi yapının Yeni Yapı-Rölöve-Restitüsyon-Restorasyon ve Rekonstrüksiyonu yaptırılacak.

Giresun Hacı Abdullah Halife Cami onarılacak!

Mimari Özellikleri ve 500 yıllık tarihi geçmişiyle ilimizin önemli kültür varlıklarından olan Hacı Abdullah Halife caminin onarımı için gerekli hazırlıklara başlandı.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı nerede Haberi

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı nerede

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde yer alan ve yıkılmaya yüz tutan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı onarılmayı bekliyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gürleyik Mahallesi'ndeki 1800’lü yıllarda Hacı Halit Ağa tarafından inşa edilen konak, yıkılmayı bekliyor. İçerisinde tarihi barındıran, Türk misafirperverliğinin ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan konağın giriş kapısı üstünde ve yanlarında bulunan cumba dikkat çekiyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, konumu itibariyle köyün her yerinden görülebilen ve 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor. Bakımsızlıktan dolayı adeta can çekişen tarihi yapıyla ilgilenilmesi için de gerekli yere başvurular yapılırken Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılmıştı. Binanın hamam tarafında bulunan duvarı da göçme tehlikesi yaşarken 2 salon ve 6 odada bulunan tavan ve duvar işlemeleri yok olma...