03 / 05 / 2024

tarihi istanbul bostanları

tarihi istanbul bostanları

1936 yılında İzmir Belediyesi'nin bir kültür park inşa etmeye başlaması İstanbul'da da bir Kültür Park'ın yapılmasını gündeme getirmiş. Nişantaşı ile Dolmabahçe arasındaki bostonlar bu park için çok müsaitmiş.

Tarihi İstanbul Radyosu deprem güçlendirmesi için boşaltılıyor!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun Ulus Yerleşkesi ve Harbiye’deki İstanbul Radyosu tarihi binası "depreme dayanıksız olduğu" sebebiyle eş zamanlı şekilde tahliye ediliyor.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

1937 yılında İstanbul bostanları şehir dışına çıkarılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, tifo vakalarının artması üzerine şehirde temizlik mücadelesine başlayacakmış. Şehirdeki bostanların kanalizasyon sularıyla sulanması bu tarihi bostanların şehir dışına çıkarılmasını gündeme getirmiş.

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

Tarihi Yedikule bostanları imar planı yeniden görüşüldü!

İmar planları gölgesindeki Yedikule Bostanları, bir süre daha varlığını sürdürecek. Yedikule surlarının dibinde bulunan bostanlık alanı ile ilgili imar planını Belediye Meclisi bir kez daha görüştü.

Tarihi Yedikule bostanları planı reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın onaylamayıp, tekrar daha görüşülmek üzere veto ettiği, Yedikule’deki tarihi bostanlık alana imar yolunu açan planlar, İBB Meclisi tarafından reddedildi.

Yakutiye'deki Tarihi İstanbul Kapı restore edilerek turizme kazandırıldı!

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, milli mücadeleyi teşkilatlandırmak için Erzurum'a gelişinde törenle karşılandığı tarihi İstanbul Kapı, Yakutiye Belediyesi'nce restore edilerek turizme kazandırıldı.Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut konuyu değerlendirdi.

Moment İstanbul teslim tarihi!

Moment İstanbul teslim tarihi bilgisi haberimizin içerisinde yer alıyor. Moment İstanbul projesi 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon daire tiplerinden meydana geliyor...

Wish İstanbul Esenyurt teslim tarihi!

Firma bünyesinde 5 farklı ödeme seçeneği ve 5 farklı indirim imkanı sağlanan Wish İstanbul Esenyurt teslim tarihi 2016 yılının Mayıs ayı olarak belirlendi. Fiyatların 150 bin TL'den başladığı proje, 39 katlı 2 bloktan oluşuyor..

Özdilek Park İstanbul Levent açılış tarihi!

Levent Özdilek Park AVM, İstanbul Avrupa yakası Şişli-Levent bölgesinin en işlek caddelerinden biri olan Büyükdere Caddesi üzerinde hayata geçiriliyor. Toplam alanı 316 bin 895 metrekare olan Özdilek Park İstanbul Levent açılış tarihi şu şekilde...

Concord İstanbul Fikirtepe teslim tarihi!

Concord İstanbul Fikirtepe teslim tarihi haberimizin içerisinde yer alıyor. Concord İstanbul projesi stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tiplerinde dizayn edildi

Özdilekpark İstanbul açılış tarihi!

Özdilek Park İstanbul açılış tarihi haberimizin içinde yer alıyor. Özdilek AVM 5 kat ve 145 adet mağaza ile İstanbul'un en işlek bölgelerinden biri olan Levent'te konumlanıyor...

tarihi istanbul bostanları Haberi

tarihi istanbul bostanları



İstanbul'un da bir Kültür Park'a ihtiyacı var


Nişantaşı ile Dolmabahçe arasındaki bostanlar bunun için çok müsaittir


    İzmir Belediyesi'nin şehrin ortasında büyük bir park yapmaya karar verdiğini geçen gün yazmıştık. Bu parkın içinde çocuk bahçeleri, spor yerleri, müzeler, atlı ve piyadeler için gezecek yerler vesair bir çok tesisat bulunacak.

    Kültür Park ismi verilen bu parkın İzmir için çok kıymetli bir varlık olacağı muhakkaktır. 

    Acaba İstanbul'da da böyle bir park yapılmaz mı? Şehir işleriyle uğraşanların söylediklerine göre Nişantaşı'ndan başlayarak Dolmabahçe'ye kadar uzayan bostanlar bu tarzda bir park vücuda getirmek içi çok müsaittir.