29 / 04 / 2024

Tarihi Karaman Evi 2015 son durumu

Tarihi Karaman Evi 2015 son durumu

Karaman evinde gerçekleştirilen restorasyonun aslına uygun şekilde ve uzman ekiplerce yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir müze olarak vatandaşların tarihi evi ziyaret edebileceklerini ifade etti.

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

Çankaya'daki bağ evi için kamulaştırma talebi!

Çankaya-Kuloğlu Sokak’taki tarihi bağ evinin son hali yürek burkuyor. 2017'de çıkan yangın nedeniyle ayakta duramayan bağ evi kimsesizler tarafından mesken edildi. Bağ evi için kamulaştırılma talep edildi. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Rahmi Koç’un Kaleköy'deki tarihi evi!

Rahmi Koç, Kaleköy'deki tarihi evine gitti. 5 kamarası bulunan yelkenli yatını, evinin bulunduğu Kaleköy’de demirleyen Koç, evinde dinlendi...

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin restorasyonu TBMM'de!

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için yapılacak çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Türkkan, yapılan restorasyonun evin tarihi dokusunu bozduğunu iddia etti. 

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Öner Erkan İzmir'den 1.1 milyon liraya Rum evi aldı!

Oyuncu Öner Erkan, İzmir Konak'a bağlı Karataş'tan tarihi bir Rum evi aldı. Yeni evini 1 milyon 150 bin liraya alan oyuncu evini internetten günlük kiraya vermeye başladı. 

Tarihi Karaman Evi 2015 son durumu Haberi

Tarihi Karaman Evi 2015 son durumu

Karaman Belediyesi tarafından restore edilen iki asırlık tarihi Karaman evi vatandaşların ziyaretine açıldı. Karaman evinde gerçekleştirilen restorasyonun aslına uygun şekilde ve uzman ekiplerce yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir müze olarak vatandaşların tarihi evi ziyaret edebileceklerini ifade etti. Bölgede bu şekilde geçmişten günümüze gelebilmiş yapıların varlığına dikkat çeken Çalışkan, "Zamanla bu binalarda da restorasyon yaparak tıpkı Tartan Konağı, Hürrem Dayı evi gibi tarihi değerlerimizi eski ihtişamlarına kavuşturacaklar. Restorasyonu tamamlanan tarihi Karaman evi içerisine yerleştirilen ve o dönemlerde kullanılmış eşyalar sergileniyor. Bu tarihi evi ziyarete gelenler, dönemin Karaman ev yaşam kültürünü anlama ve yaşama fırsatı bulacaklar”...