29 / 04 / 2024

Tarihi Kayseri Evleri

Tarihi Kayseri Evleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Setenönü SİT alanında yoğunlaşan mimari özelliklere sahip konaklarla, diğer tarihi yapılarda,“ Kayseri Kültür Yolu Projesi” kapsamında başlattığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarihi Kayseri Kalesi Ekim ayında hizmete açılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Tarihi Kayseri Evleri Haberi

Tarihi Kayseri Evleri

Semtteki tarihi dokunun, ilk etapta 7 konaktan oluşan bölümü ile sosyal amaçlı diğer tarihi yapılarda restore çalışmaları yedi yıl sürdü. Bu bölüm, eski hamamı, fırını, mahalle bakkalı, berberi, sokak çeşmeleri, yöresel yemeklerin hazırlanıp sunulduğu mutfaklara, el sanatları ürünlerinin sergilenip pazarlandığı mekanlara dönüştürülerek, ziyaretlere açıldı. 


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ‘Eski Kayseri Mahallesi Projesi’nin, şehirdeki en önemli sivil mimari örneklerinin kaybolmasının önüne geçilmesi amacıyla gündeme taşındığını ve başarılı bir restorasyon uygulaması ile yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerin gün ışığına çıkarıldığını belirterek, “Kentsel SİT alanı ilan edilen, ancak bir türlü sahiplenilemeyen mimari dokuya belediye olarak biz sahip çıktık. SİT alanı ilanından sonra konakların 7’si Erciyes Üniversitesi’ne verilmişti. Bu yapılar sonra belediyeye devredildi. Gerek devir teslim işlemlerinin gecikmesi, gerekse ödeneksizlik ve...