13 / 05 / 2024

Tarihi Kervan Saray

Tarihi Kervan Saray

Başakşehir’de 650 konutluk proje yapan Irmak Grup, Küçükçekmece Gölü yanında bulunan tarihi Kervan Saray’ı yeniden inşa edecek. Saray yapıldıktan sonra iş oteli olarak kullanılacak.

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

TOKİ Denizli Çardak Saray başvuruları 31 Mart'ta sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Çardak Saray projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

800 yıllık Tekfur Sarayı’na asansör yapıldı!

İstanbul'un Edrnekapı bölgesinde bulunan tarihi Tekfur Sarayı’na asansör yapıldığı belirlendi. Saraya yapılan asansör sosyal medyada tepki çekti.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı 2018'de ziyarete açılacak!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına doğru kaydığı tespit edildi. Elektronik cihazlara bağlanan tarihi yapı 30 yıl boyunca takip edilecek. Tüm beton yapılardan kurtarılan sarayın 2018 yılında ziyarete açılması planlanıyor.

Topkapı Sarayı'nda tarihi restorasyon!

Topkapı Sarayı tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada devam eden 24 projenin toplam 220 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yenileniyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için açılan tarihi Beylerbeyi Sarayı Tünelinin bakım için kapatıldığını söyledi.

Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiası ve tarihi yapıların restorasyonuna ayrılan bütçe hakkında soru önergesi hazırladı..

Haluk Dursun: Topkapı Sarayı için sahil yolu kapatılmalı!

Topkapı Sarayı Müzesi’nde ortaya çıkan hasar görüntüleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Fatih Köşkü’nün alt yapısında oluşan çatlaklar ve sarayın bahçe kısmında meydana gelen derin çukur, tarihi yapının geleceği için endişe yaratırken, Prof. Dr. Haluk Dursun, neler yapılması gerektiğini anlatt

Tarihi Kervan Saray Haberi

Tarihi Kervan Saray

Irmak Grup, turizm alanı ilan edilen Küçükçekmece Gölü kenarında bulunan Mimar Sinan’a ait 450 yıllık Kervan Saray’ı orijinal haliyle yeniden inşa edecek. Mimar Sinan Köprüsü’nün bulunduğu alanda harabe olmuş vaziyette olan Kervan Saray'ı orijinal haliyle yapmak için ruhsat aldıklarını anlatan Irmak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, “Göle sıfır konumda ve 80 metre göl cepheli oteli yaparken orijinal projeyi hayata geçireceğiz. 44 odalı iş oteli olacak projeye 2016 yılında başlayacağız. Proje Mimar Sinan Köprüsü ile bir bütünlük arz edecek. Kervansaray için taşları ve ahşabı farklı bölgelerden getireceğiz. Anıtlar Kurulu kurallarına uygun olarak malzeme kullanacağız” dedi. Turizm alanı ilan edilen Küçükçekmece’ye hızlı tren ve metro geleceği için bölgede istimlaklar başladığını belirten Akgül, bölgedeki çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılacağını söyledi. 


'Büyük daireyi az...