05 / 05 / 2024

Tarihi Mardin Çarşıları restore mi edilecek

Tarihi Mardin Çarşıları restore mi edilecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi “Tarihi Mardin Çarşılarının Restorasyon Projesi” için esnaflarla bir araya geldi.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı kura tarihi belli mi?

Sağlık Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatları için istihdam sağlanacak işçi ve personel alımlarında başvurular sona erdi. Başvuruların ardından gözler kura çekim tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. İşte başvuru sonuçlarına dair tüm detaylar...

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Emlakkulisi.com okuyucuları için "Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o yazısı...

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Konut pazarında tarihi hareketlilik! Satışlar yükselmeye devam edecek!

Haziran 2020'de Türkiye genelinde satılan konut sayısında rekor kaydedildi. Konut satışları 2019'un Haziran ayına göre yüzde 209,7 arttı. Sektör temsilcileri, konut sektöründe tarihi bir hareketlilik yaşandığını belirtirken, haraketliliğin önümüzdeki aylarda da süreceğine dikkat çekti.

Tarihi Mardin Çarşıları restore mi edilecek Haberi

Tarihi Mardin Çarşıları restore mi edilecek


Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin ortaklığıyla GAP Bölge İdare Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) finansal desteğiyle yürütülen “Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon  Projesi” için esnaflarla Maridin Otel’de toplantı yapıldı. Artuklu Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya,Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mardin Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Kültür Turizm ve Sosyal işler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan ve Hasan Ayar Çarşı esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mardin’in tarihi çarşıları için bir proje hazırladıklarını ve bu projeyi ortak akılla hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Sizler ömrünüzü bu kentte geçirdiniz, bu kentin havasını, suyunu, dilini, kültürünü en iyi sizler...