29 / 04 / 2024

Tarihi Silifke Kalesi nerede

Tarihi Silifke Kalesi nerede

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarihi Kayseri Kalesi Ekim ayında hizmete açılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Tarihi Silifke Kalesi nerede Haberi

Tarihi Silifke Kalesi nerede


Selçuk Üniversitesi'nin başlattığı Silifke Kalesi kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında, 11 bin 365 metrekarelik alanın 5 bin 365 metrekaresi gün yüzüne çıkarıldı.


Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ali Boran, “Temmuz – Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen kazılarda daha çok alanda hazırlık çalışmaları ve temizlik ile 330 metrekarelik açma yapılmıştır. 2012 yılında 23 Ağustos - 10 Ekim tarihleri arasındaki kazı çalışmaları sonucu 2 bin 920 metrekarelik alanda daha açma yapılmış, yapılan bu çalışmalar son derece başarılı ve verimli olmuştur” dedi.



700 yıllık cami bulundu


2012 yılında dünyaca ünlü seyyah...