29 / 04 / 2024

tarihi tavşan adasına nasıl gidilir

tarihi tavşan adasına nasıl gidilir

Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi.

Sıcak hava tarlaları da vurdu! Soğan fiyatı 4 katına çıktı

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan: Soğan ve patates ücretleri son zamanlarda neredeyse 3-4 kat çıktı. Fiyatların bu denli çıkmasının sebebini ise havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi oldunu söyledi.

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih resmen açıklandı! İslam Memiş'in açıkladığı bu tarihi duyan bir yaşına daha girdi!

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih resmen açıklandı... İslam Memiş'in açıkladığı bu tarihi duyan bir yaşına daha girdi... Hemen bakın...

Altın fiyatları ne olacak? Bu tarihi duyan şaşkına döndü! Altını olanlar şimdi bakın! Resmen açıklandı! 

Altın fiyatlarının ne olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Altın fiyatları ne olacak? Bu tarihi duyan şaşkına döndü! Altını olanlar şimdi bakın! Resmen açıklandı! 

Tavuk Adası'nda çalışmalar tam gaz! 'Keyif Adası'na dönüşüyor!

Cunda Adası'na 700 metre mesafede yer alan Tavuk Adası'nda inşaat çalışmaları 10 Nisan tarihinden itibaren devam ediyor. Peki son olarak ruhsatının iptali için yargıya taşınan Tavuk Adası ne zaman hizmete açılacak? İşte Tavuk Adası'na ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtı...

Galatasaray Adası'nda ışık göründü! Sarı-kırmızılı kulüp adasına kavuşuyor!

Galatasaray Adası'na kavuşuyor, Yargıtay'dan sevindiren karar geldi. Mahkeme tarafından geçtiğimiz sene alınan karar, Yargıtay tarafından da onaylandı...

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği Ayvalık'taki Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor...

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Hülya Avşar’ın hayalleri suya düştü! Ayvalık Çiçek Adası’na rekor fiyat!

Hülya Avşar’ın almak istediği Ayvalık’ta bulunan Çicek Adası’na 135 milyon TL istendi. Avşar tamamen hayalinden vazgeçti.

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev ve tarla veriliyor!

İyonya Denizi'nde cennet gibi bir Yunan adası olan Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev, tarla ve ayda 500 euro maaş veriliyor.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

Vefat eden Mimar Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü!

Konya Beyşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mimar olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü yapıldı.

Sakarya'daki tarihi konak aslına uygun olarak inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kuyudibi’nde bulunan ve zamanla yıkılan tarihi konak için 4 Ocak Cuma günü ihaleye çıkıyoruz. Tarihi yapıyı aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz” dedi.

tarihi tavşan adasına nasıl gidilir Haberi

tarihi tavşan adasına nasıl gidilir

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi. İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük'teki Tavşan Adası'ndaki (Asar Adası) kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkarılan kilise, kiliseye ait depo ve sarnıçlar, M.S. 3'üncü yüzyılda Hıristiyanlığı yaymaya çalışırken katledildiği sanılan din adamları ve yakınlarının mezarları, din adamlarının kafataslan, kafataslarma çakılan çiviler, M.Ö. 5'inei yüzyıl ile M.S. 3'üncü yüzyıl dönemleri arasındaki tapmağa ait sütunlar ve kilisede üst düzey görevli din adamlarının yaşadığı evler, önümüzdeki yıldan itibaren sergilenecek. Suyun biraz altında kalan kral yolundan yürüyerek geçilebilen tarihi adayı Gümüşlük Platformu üyeleri ve bir grup vatandaşla birlikte gezen Myndos Kazı Başkam Uludağ...