03 / 05 / 2024

tarihi vakıf eserleri

tarihi vakıf eserleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi vakıf eserlerinin restorasyonu için adeta seferberlik ilan etti. Son dönemde 4 bine yakın eserin restorasyonunu gerçekleştiren Genel Müdürlük, çalışmalar için 10 yıllık dönemde 1 milyar lira harcadı.

Vakıf GYO ne kadar hasılat elde etti?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem özet finansal tabloları belli oldu.

Vakıf GYO'nun 2022 yılının ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde ettiği belli oldu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları açıklandı.

Pera GYO, 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, 6. Vakıf Han'a ilişkin kira sözleşmesini 18 Ağustos 2021 tarihi itibariyle tüm hak ve borçları ile Ermet İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye devretti. 

Vakıf eserleri Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda etkili!

'Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda vakıf eserlerinin rolü' başlıklı konferansında Yrd. Doç. Dr. Köse İstanbul'un fethinden sonra şehrin vakıf eserleriyle yeniden imar edildiğini ifade etti. 

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Onarım gören taşınmaz vakıf eserleri TBMM'de!

Taşınır ve taşınmaz vakıf eserlerine ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ve 2014-2015-2016 yıllarında onarımı yapılanları sordu..

Vakıf GYO'nun finansal raporlarında gerçeğe uygun değer yönetimi uygulanacak!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle hazırlanacak Finansal Raporlarda ve sonraki dönemlerde geçerli olmak üzere "Gerçeğe Uygun Değer Yöntemi" uygulanmasına karar verildi.

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

Halk GYO Vakıf GYO Sancaktepe teslim tarihi!

Halk GYO Vakıf GYO Sancaktepe teslim tarihi olarak 2017 yılının ilk yarısında yapılması planlanıyor. Toplam inşaat alanı 222 bin 132 metrekare olan projede 1037 adet konut, dükkan ve sosyal tesis olacak.

1980 yılında Akaretler'deki vakıf evleri turistlere kiralanacakmış!

1980 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Akaretler Yokuşu'ndaki tarihi vakıf evlerini turistlere kiralamayı kararlaştırmış. 80 kadar bina restore edildikten sonra, turistlere mobilyalı olarak kiraya verilecekmiş.

Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan, Erzurum'un tarihi simgelerinden Çifte Minareli Medrese'nin, yıl içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olacak.

tarihi vakıf eserleri Haberi

tarihi vakıf eserleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi vakıf eserlerinin restorasyonu için adeta seferberlik ilan etti. Son dönemde 4 bine yakın eserin restorasyonunu gerçekleştiren Genel Müdürlük, çalışmalar için 10 yıllık dönemde 1 milyar lira harcadı. 


70 BİN KİŞİYE İSTİHDAM


Kendi haline terk edilmiş ve değerlendirilmemiş vakıf taşınmazları da bu dönemde elden geçirildi ve değerlendirildi. Eski han, hamam, oturma alanları yenilenerek sosyal hayata sunuldu.  Kafe, restoran, eğlence alanları oluşturularak günlük hayata katılan tarihi taşınmazlar için de 2 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldı. Bu alanlarda çalışanların sayısı 70 bine ulaştı. 2013 içinde 248 milyon liralık kira geliri elde edildi. Genel Müdürlüğün envanterinde Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin yanı sıra Müslüman olmayan cemaatlerin vakıfları da bulunuyor. Cemaat vakıf eserlerinin (165 tane) bazılarının iade edilmesiyle ilgili çalışmalar...