04 / 05 / 2024

tarımsal araziler bölünebilir mi

tarımsal araziler bölünebilir mi

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

Bakan Yumaklı açıkladı! Tarımsal destekleme ödemesi hesaplara yatırılıyor...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını kaydetti.

Tarımsal destek ödemeleri nasıl sorgulanır? Mazot Gübre desteği Mart 2024 sorgulama ekranı e-Devlet!

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara peş peşe yatırılırken, pek çok kişi de tarımsal destek ödemelerinin nasıl sorgulanacağı ile ilgili detayları merak ediyor. İşte çiftçi destek ödeme sorgulama ekranı e-Devlet...

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Çiftçiler dikkat! 1 milyar 81 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyar 81 milyon 396 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını dile getirdi.

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Tarıma 2024 yılında 91,6 milyar Türk Lirası destek verilecek

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında tarımsal destekleme bütçesi 2023 senesinde yüzde 59,9 oranında yükseltilerek 63 milyar 379 milyon liraya yükseltildi. Bu bütçenin 2024 senesinde ise yüzde 44,5 oranında yükseliş ile 91 milyar 554 milyon liraya çıkarılması gündemde.

Çiftçilere son dakika müjdesi! Ödenecek tarımsal destekler açıklandı! Hangi ürüne kaç TL mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilerin merakla beklediği 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar yayımlandı. Hangi ürün için çiftçilere ne kadar tarımsal destek ödemesi yapılacağı belli oldu. İşte o rakamlar

Çiftçilere son dakika müjdesi! 163,1 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri bugün yatıyor! Kalem kalem açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere tarımsal destek ödemeleri ile ilgili bir son dakika müjdesini verdi. Çiftçilerin hesaplarına bugün ödeme yapılıyor. İşte ödenecek kalemler...

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Çiftçilere resmen son dakika müjdesi! 78,8 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor! Kaçırmayın!

Çiftçilere resmen son dakika müjdesi... 78,8 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor... Kaçırmayın...

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

tarımsal araziler bölünebilir mi Haberi

tarımsal araziler bölünebilir mi

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı.


Mayıs 2014'te yapılan ve Aralık 2014'te yönetmeliği hazırlanan esaslara göre; Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir.


Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde birden fazla tarımsal arazisinin bulunması durumunda, bu arazilerin tamamının mülkiyeti devir işlemine konu olması halinde, bu taşınmazların devri yapılabilir.


Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde, 7 nci madde hükümlerine göre yapılan ekonomik bütünlük değerlendirmesi sonrasında tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebilir.


Ekonomik bütünlük arz eden tarımsal arazilerde, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin üzerinde olan ve yeter gelirli arazi büyüklüklerinin altında ifraz...