04 / 05 / 2024

Tariş arazileri imar planı

Tariş arazileri imar planı

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Kemerburgaz’da imar affı fırsatçılarına göz açtırılmıyor!

Çalışmalarına devam eden Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, imar affı uygulamasını fırsat bilerek Hazine arazileri üzerine kaçak yerleşimler yapanlara göz açtırmıyor.

İzmir'de 20 yıl sonra imar barışıyla gelen tapu!

İzmir’de Burçoğlu ailesi, 1999’da müteahhit ile arazileri için kat karşılığı inşaat anlaşması yaptı. Ancak müteahhit kaçak kat çıkınca inşaata ruhsat verilmedi. Aile, imar barışı ile tapularını aldı.

Evora İzmir için ÇED süreci başladı!

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde yer alan Tariş Birlikleri’ne ait kamu arazileri, Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredildikten sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bölgenin imar planları düzenlendi. 

Hazineye ait tarım arazileri nasıl satılacak?

Mücavir alan sınırları içinde yer alan, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.  Peki Hazineye ait tarım arazileri nasıl satılacak?

Sarıyer Bahçeköy'de 29 milyon metrekarenin imar planı komisyonda!

İstanbul Sarıyer-Bahçeköy'de mülkiyeti Orman, vakıf, özel, kamu ve 2b arazileri olan toplam 29 milyon 699 bin 426 metrekarelik alanın imar planı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşülecek...

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Tariş ve TCDD arazileri Haziran'da satışa çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkaracağını belirtti. Dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirildi.

Kepez Fatih Mahallesi'ne imar revizyonu!

KEPEZ Belediyesi vakıf arazileri takasıyla Fatih Mahallesinde de imar revizyonu gerçekleştiriyor. Hakan Tütüncü, Fatih Mahallesine imar planı revizyonu getireceklerini müjdeledi.

Kepez Fatih Mahallesi'nde imar revizyonu yapılacak!

Kepez Belediyesi vakıf arazileri takasıyla Fatih Mahallesin’de de imar revizyonu gerçekleştiriyor.

Yalova TİGEM arazileri satıldı mı?

Yalova'da olası bir depremde çadırkent kurulacak yeşil alan kalmadı. 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, satıldı.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Aytaç Durak'ın arazileri hakkında yeni dava açıldı!

Başkanlığı döneminde göl kıyısındaki arazileri düşük fiyatla satın alıp imar geçirerek kat be kat değerlenmesine yol açan Aytaç Durak hakkında yeniden bir iddianame hazırlandı

Tariş arazileri imar planı Haberi

Tariş arazileri imar planı


İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde Alsancak Stadı ile Mürselpaşa Bulvarı arasında kalan Özak GYO'nun konut, rezidans, AVM, ofis ve hastane projesi yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu. Alanda hiç kamusal yol öngörülmeden bu erişim olanağının parkın tasarımında inisiyatife bırakılmış olmasının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, planlama mevzuatına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varan İzmir 4. İdare Mahkemesi, dava konusu plan değişikliği nedeniyle uygulamaya geçilebileceği gözönüne alındığından telafisi güç ve imkansız zararlar doğabileceği için hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, turizm-ticaret- kültür plan notuna konut eklenmesinde ısrar edilecekse mutlaka mahkemenin iptal...